Ποιοι είμαστε – theviewer.gr

Uncategorized 10 Dec 2017 - 4:59 PM
Συντάκτης: theviewer

Το «theviewer.gr» ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2017.

Στόχος και σκοπός είναι η ανάλυση, η ενημέρωση αλλά σε καμία περίπτωση ο διαδικτυακός αυτός τόπος δεν απευθύνεται σε όσους έχουν «συνηθίσει» να διαβάζουν τα δελτία Τύπου, τις κάθε λογής ανακοινώσεις, και τα copy paste από ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς περιεχόμενο.

Βέβαια, όλα είναι απαραίτητα στην ενημέρωση. Και όλα θα χρησιμοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν, αναλόγως την «χρησιμότητά» τους.

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος εστιάζει περισσότερο στην ανάλυση των γεγονότων που περνούν είτε απαρατήρητα, είτε δεν γίνονται εύκολα κατανοητά από τους αμύητους αναγνώστες.

Η κατηγορία «Διεθνή» αφορά άρθρα που έχουν επιλεγεί και έχουν μεταφραστεί με προσοχή από τον ξένο Τύπο, καθώς πολλές φορές το κάθε θέμα μπορεί να αποδοθεί μέσα από άλλη οπτική γωνία από τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η κατηγορία «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» περιλαμβάνει την ευρύτερη δραστηριότητα του κέντρου των αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση –και αναδεικνύει την δραστηριότητα των εκπροσώπων μας- ενώ όπως θα πρατηρήσετε, απουσιάζει η κατηγορία «Πολιτική» ή άλλα συναφή και συνηθισμένα.

Το «theviewer.gr» θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να παρουσιάζει όλες τις όψεις της ενημέρωσης.

Οι κατηγορίες «Παραπολιτικά», «Άποψη» και «Βίντεο» υπηρετούν ακριβώς αυτό τον σκοπό. Επικεντρώνονται στην ανάλυση της τρέχουσας ειδησεογραφίας (τοπικής, εθνικής, διεθνούς) και στην ενημέρωση σε βάθος.

Είναι μια καινούργια προσπάθεια σε μια εποχή που η πληροφορία μεταδίδεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το διαδίκτυο γίνεται πολλές φορές μία μεγάλη ‘παγίδα’ για κείνους που αντιμετωπίζουν την ενημέρωση με επιπολαιότητα και προχειρότητα.

Το όνομα the viewer, επιλέχθηκε για τους εξής λόγους: η αγγλική λέξη «theview» σημαίνει θέα, άποψη, ιδέα και το theviewer αφορά όχι μόνον τους «θεατές» αλλά εκείνους που επιλέγουν να έχουν άποψη.

Είναι επίσης μια ευθεία αναφορά αλλά και απότιση τιμής, σε μια ιστορική, εφημερίδα που για πολλές δεκαετίες, σε άλλες εποχές και σε μια πολύ μακρινή χώρα από την δική μας (τριτοκοσμική) αντιμετώπισε την Μαφία και τα Καρτέλ των ναρκωτικών: οι δημοσιογράφοι πλήρωσαν με την ζωή τους την προσπάθεια να ενημερώσουν τον κόσμο για την διαφθορά που μάστιζε την χώρα τους. Σήμερα, η εφημερίδα αυτή συνεχίζει την ύπαρξή της και δημοσιογράφοι, συνεχίζουν να υπηρετούν τον σκοπό της ενημέρωσης.

Διαχειριστής: Πέγκυ Κ. Ντόκου, δημοσιογράφος

Mail: theviewereditor@gmail.com

Δείτε επίσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Επιδείνωση του κράτους δικαίου σε Ουγγαρία και Πολωνία

• Χρειάζονται τακτικές και δομημένες ακροάσεις των κυβερνήσεων, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από το Συμβούλιο …