ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κάλεσμα Ζελένσκι για λειτουργίες on line λόγω κορωνοϊού

Uncategorized 25 Mar 2020 - 9:58 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι ζητά από τους επικεφαλής των Εκκλησιών να τελούν λειτουργίες χωρίς πιστούς.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους επικεφαλής των εκκλησιών να τελούν λειτουργίες online ώστε να μην υπάρχει συνάθροιση του κόσμου και συνεπώς να μην συμβάλλουν στη διάδοση της μόλυνσης από κορωνοϊό. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του Προέδρου στις 23 Μαρτίου 2020.

«Ευχαριστώ εκείνους τους επικεφαλής των Εκκλησιών που καταλαβαίνουν τον κίνδυνο και τελούν λειτουργίες χωρίς παρουσία των πιστών, σε απευθείας σύνδεση (on line). Είμαι βέβαιος ότι κι άλλοι επικεφαλής (των Εκκλησιών) θα συμμετέσχουν σε μια τέτοια αναγκαστική πρακτική.

Αφού σήμερα οι άνθρωποι πραγματικά χρειάζονται πίστη, αλλά πολύ περισσότερο, χρειάζονται βασική ασφάλεια», – είπε ο Πρόεδρος σε διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς.

Ο Ζελένσκι κάλεσε για άλλη μια φορά όλους τους πολίτες της Ουκρανίας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην βγαίνουν έξω χωρίς λόγο, τονίζοντας ότι τώρα «το νούμερο ένα καθήκον είναι να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση του ιού». / spzh

Δείτε επίσης

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ψυχολογικά προβλήματα επικαλούνται οι κατηγορούμενοι

Ελαφρυντικά αναζητούν οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδηστη Ρόδο, λίγο προτού αρχίσει η …