Breaking News

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ: Καθαρές κουβέντες και καθαρές σχέσεις με όραμα και σχέδιο! (video)

Uncategorized 26 Aug 2019 - 12:13 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Με μια λαμπρή τελετή που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά δεδομένα και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019 ή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής με μια διαφορετική τελετή η οποία σηματοδοτεί τόσο την αλλαγή νοοτροπίας, αφενός με την αξιοποίηση των αρχαιολογικών μας χώρων, και αφετέρου αισθητικής, αφού δεν περιορίστηκε στα στενά όρια του δημαρχιακού μεγάρου με τις τυπικές τελετές ορκωμοσίας, προσφέροντας μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει: λάμψη, αισθητική, σεβασμός των πολιτών σε μια ανοιχτή τελετή, πολιτισμός.

Το κλίμα στον πανέμορφο χώρο του Θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου ήταν θερμό. Από πολύ νωρίς, οι πολίτες κατέκλυσαν τον χώρο που γέμισε ασφυκτικά μέχρι και μετά τις 8 το απόγευμα.

Το παρών έδωσαν, φυσικά όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί από τους μη εκλεγέντες, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι ευρωβουλευτές κ.κ. Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Ιωάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, o περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο πρώην νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παρασκευάς, οι πρώην δήμαρχοι Ρόδου κ.κ. Μάνος Κόκκινος και Στάθης Κουσουρνάς, καθώς επίσης και η σύζυγος του αείμνηστου πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη.

Την ορκωμοσία έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τα Σώματα Ασφαλείας, πολλοί εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, κομμάτων κ.λπ. της περιοχής μας. Την παρουσία “ως τελετάρχης” ανέλαβε η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος κα Λίνα Δρούγκα η οποία αφού καλωσόρισε τον κόσμο ανέγνωσε αναλυτικά όλα τα ονόματα των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στο νέο Σώμα.

Η όλη εκδήλωση παρουσιάστηκε δεόντως από τα social media και την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου πέραν των όσων κατόρθωσαν να βρουν μια θέση στο αμφιθέατρο. Από τους 266 συμβούλους οι 14 δήλωσαν κώλυμα ενώ 4 έδωσαν πολιτικό όρκο.

Την τελετή, σκηνοθέτησε ο κ. Τάσος Μπιρσίμ, γνωστός στο ευρύ κοινό ως “ο σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου”.

Παρουσιάστηκε επίσης, ένα μικρό βίντεο – αφιέρωμα στην Ρόδο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, με ένα έξυπνο μοντάζ που κατέγραφε επιγραμματικά την ιστορική πορεία του νησιού.

Η διοργάνωση της τελετής ήταν άψογη από το “στήσιμό της” με κάθε λεπτομέρεια, με το μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την δημοφιλή ερμηνεύτρια, Φωτεινή Δάρρα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβαν οι δύο κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους με τους ερμηνευτές τους ενώ έπαιξαν πιάνο, ο Σέργιος Αϊβάζης και ερμήνευσαν τραγούδια η χορωδία του δήμου Ρόδου και το Μουσικό Σχολείο και ξεσήκωσαν τον κόσμο με μεγάλες επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα κράτησε πάνω από δύο ώρες αφού ήταν πράγματι πλούσιο, ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκε μέσα στον υπέροχο χώρο της Μεσαιωνικής Τάφρου –ανήμερα της εορτής για τα Εννιάμερα της Παναγίας, όπως επισημάνθηκε και από τον κ. Καμπουράκη.

Η ΟΜΙΛΙΑ
Ο νέος δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, στην ομιλία του έδωσε το στίγμα για την θητεία που ο Ροδιακός λαός τον επέλεξε να διοικήσει το νησί της Ρόδου έτσι ώστε η Ρόδος μας, να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος και να έχει προοπτικές για το μέλλον.

Ακολούθησε η ομιλία του νέου δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη «να υπερβούμε το χθες, να κάνουμε, μια νέα Αρχή. Να τραβήξουμε μια “κόκκινη γραμμή”, από όσα μας καταδυνάστευσαν, & πλήγωσαν το νησί μας. Να ξαναζωντανέψουμε θεμελιώδεις αρχές και αξίες, για την πολιτική και τη δημοκρατία.

Για να γυρίσουμε σελίδα, και για να ξεκινήσουμε από το ‘Άλφα’, όπως… Αποτελεσματικότητα, Αξιοκρατία, Αξιολόγηση, Ανάπτυξη, Ασφάλεια, Αναγέννηση, Αλήθεια. Αυτή είναι η εντολή, που πήραμε από τις Ροδίτισσες, και από τους Ροδίτες» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καμπουράκης, μίλησε για τις… «παθογένειες, που πρέπει να γιατρέψουμε, για να πάμε μπροστά ως κοινωνία» αφήνοντας αιχμές για πεπαλαιωμένες νοοτροπίες του παρελθόντος που στοίχειωσαν την Ρόδο και το πολιτικό σύστημα του τόπου και επικεντρώθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να είναι: «το ήθος, η διαφάνεια, η επιμονή και η αποφασιστικότητα.

Η συνεργασία αφορά επίσης την Περιφέρεια, τους συλλογικούς φορείς, τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Κάθε δημότη, ξεχωριστά. Συνεργασία παντού, και με όλους, λοιπόν. Με μία και μόνη προϋπόθεση: Να προχωράμε μαζί προς το αύριο. Και όχι να μένουμε αδρανείς, και όμηροι του χθες».

Δεσμεύτηκε για έναν “Δήμο ανοιχτό, στον Δημότη” και υπογράμμισε πως «Στη Ρόδο, αξίζει να τολμήσει. Να βγει μπροστά. Προετοιμασμένη, Δυνατή, Ενωμένη. Αυτόν ακριβώς το στόχο θα υπηρετήσει, η Νέα Συμφωνία Ευθύνης. Ξέρουμε, πως δεν έχουμε, ούτε μισό λεπτό για χάσιμο.

Με καθαρές κουβέντες, και με καθαρές σχέσεις. Με Όραμα, και Σχέδιο. Με τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας: που είναι οι βασικοί μας, Συνεργάτες. Με τη συμμετοχή όλων των Υγιών Δυνάμεων, του τόπου, και με την ενεργοποίηση, της ίδιας της κοινωνίας. Ξεκινάμε, με δύναμη για τη Ρόδο μας!»

Παρακολουθήστε την ορκωμοσία των νέων συμβούλων του Δήμου Ρόδου:

Ορκωμοσία Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε από Αντώνης Καμπουράκης στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Σεβασμιότατε,

Άγιοι Πατέρες,
Αγαπημένες φίλες,
κι Αγαπημένοι φίλοι,
Ροδίτες & Ροδίτισσες,

Κυρίες & Κύριοι,
Ζούμε, σε μια ιστορική συγκυρία, μεγάλων προκλήσεων. Μέσα σε ένα κόσμο, που αλλάζει, με ταχύτατους ρυθμούς. Με ανοιχτές ακόμη τις πληγές, της οικονομικής κρίσης, που ταλάνισε τη χώρα μας. Με βαθιά χαραγμένα στο κοινωνικό σώμα, τα μελανά σημάδια, από την ηθική χρεωκοπία, αρχών και αξιών.

Για να υπερβούμε το χθες, για να πάμε μπροστά, είναι επιβεβλημένη, η αλλαγή νοοτροπίας.
Να κάνουμε, μια Νέα Αρχή.

Να τραβήξουμε μια «κόκκινη γραμμή», από όσα μας καταδυνάστευσαν, & πλήγωσαν το νησί μας. Να ξαναζωντανέψουμε θεμελιώδεις αρχές, & αξίες, για την πολιτική, & τη δημοκρατία.

Για να γυρίσουμε σελίδα, και για να ξεκινήσουμε από το «Άλφα», όπως…
– Αποτελεσματικότητα
– Αξιοκρατία
– Αξιολόγηση
– Ανάπτυξη
– Ασφάλεια
– Αναγέννηση
– Αλήθεια

Αυτή είναι η εντολή, που πήραμε από τις Ροδίτισσες, και από τους Ροδίτες. Στους οποίους απευθυνθήκαμε, με καθαρότητα & ειλικρίνεια, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας, και τις θέσεις μας. Για το σήμερα, και για το αύριο, της Ρόδου μας.

Αυτή την εντολή, για μια νέα αρχή, που θα μας ξανακάνει περήφανους, οφείλουμε να τιμήσουμε στο ακέραιο, και δεν μπορούμε για κανένα λόγο, και για καμιά αιτία, να διαψεύσουμε τις προσδοκίες, των συμπολιτών μας.

Έχω λοιπόν απόψε, την ύψιστη τιμή, σε μια στιγμή-ορόσημο για τη ζωή μου, να ορκίζομαι Δήμαρχος της Ρόδου, του τόπου μας, του νησιού στο οποίο χρωστάω, και χρωστάμε όλοι, ό,τι είμαστε.

Δίνω αυτόν τον όρκο, έχοντας τη δική σας αγάπη, κι εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό, και ενώπιόν σας δεσμεύομαι, να τιμήσω στο ακέραιο την εντολή σας, με τη διαρκή προσπάθειά μου, για το καλό, και την προκοπή του τόπου μας. Να αποδειχτώ άξιος αυτής της αγάπης, και της εμπιστοσύνης, στο πρόσωπό μου.

Δεσμεύομαι επίσης, να είμαι Δήμαρχος όλων των Ροδιτών. Χωρίς εξαιρέσεις, και χωρίς αποκλεισμούς. Οι Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Από σήμερα, κοιτάζουμε μπροστά, και μόνο μπροστά. Μια Νέα αρχή για όλους.

Μια Νέα αρχή, που αντιλαμβάνεται τη άσκηση του Δημόσιου καθήκοντος, ως προσφορά στον τόπο μας, και τους ανθρώπους του. Κατάθεση δυνάμεων, και ψυχής, ως ανταπόδοση σε όσα αυτός ο ευλογημένος τόπος, μας έδωσε. Και συνεχίζει να μας δίνει.

Θεμέλιο αυτής της Νέας αρχής, είναι η υπεύθυνη ανταπόκρισή μας, σε βασικά αυτονόητα, που πρέπει να χαρακτηρίζουν, τη δημόσια ζωή στο νησί μας. Προκειμένου να καταφέρουμε, να κινηθούμε γρήγορα προς το μέλλον, με όραμα και κοινή λογική.

Αν και αυτονόητα, παρέμειναν ζητούμενα. Αποδεδειγμένα, αυτό δεν έδωσε καλά αποτελέσματα. Διότι όσο ξεχάστηκαν τα αυτονόητα, τόσο πολλαπλασιάστηκαν τα πολιτικά «αυτοάνοσα».

Γεμίσαμε παθογένειες, που πρέπει να γιατρέψουμε, για να πάμε μπροστά ως κοινωνία.

Η θέση μας λοιπόν είναι σαφής και κρυστάλλινη. Η νέα αρχή για το νησί μας, δεν μπορεί παρά να στηριχτεί, στη βάση πέντε αυτονόητων χαρακτηριστικών, που θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε:
για το καλό όλων μας σήμερα, αλλά και για το καλό, των γενιών που έρχονται, μετά από μας.

Πρώτον: Ψάχνουμε για το καλό. Για το θετικό. Ψάχνουμε για λύσεις.

Τα ψέματα, κάποτε τελειώνουν. Όπως και ο παραλογισμός, να σπαταλιέται όλη η ενέργεια, στο πώς θα βρεθούν δικαιολογίες, αντί να βρεθούν οι λύσεις, για προβλήματα που χρονίζουν, και σωρεύονται.

Προτεραιότητα, πρέπει να είναι οι λύσεις. Η διαρκής στόχευση, στην ανάπτυξη του τόπου, στη βελτίωση της καθημερινότητας, στην ενίσχυση της οικονομικής, και κοινωνικής συνοχής, των δημοτών μας. Με ρεαλιστικό σχέδιο, με ορθή ιεράρχηση, με πλατιά συναίνεση.

Δεύτερον: Συνεργασία. Τίποτα μεγάλο, δεν μπορεί να είναι έργο, ενός. Πάντα χρειάζεται να ενωθούν, πολλά μυαλά, και πολλά χέρια, για να ανοίξουμε δρόμους, που θα μας πηγαίνουν στο αύριο.

Γι’ αυτό, πρωτίστως οφείλουμε, να αντιμετωπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαίο όργανο Δημοκρατικής λειτουργίας, ως όχημα, για να πάμε τη Ρόδο μπροστά. Με πνεύμα Ενότητας, Συλλογικότητας, και Υπευθυνότητας.

Όλοι μας, είμαστε επιλογή, του εκλογικού σώματος. Και όλοι πρέπει να τιμήσουμε, την εντολή των συμπολιτών μας.

Οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας, δεν είναι εμπόδιο για Συνεργασία, Συμπόρευση και Συναντίληψη, για τα προβλήματα του τόπου. Αναγνωρίζοντας πάντα ως θεμιτή, την έκφραση της διαφορετικής άποψης, και της καλόπιστης κριτικής. Της παραγωγικής κριτικής. Με προτάσεις συγκεκριμένες.

Αλλά η συνεργασία, δεν αφορά μόνον στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος σεβασμός επιβάλλεται, στη λειτουργία, όλων των συλλογικών οργάνων, και των υπηρεσιών του Δήμου. Για να λειτουργούμε υπεύθυνα, χωρίς διακρίσεις. Με ήθος, διαφάνεια, επιμονή, & αποφασιστικότητα.

Η συνεργασία αφορά επίσης την Περιφέρεια, τους συλλογικούς φορείς, τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Κάθε δημότη, ξεχωριστά.

Συνεργασία παντού, και με όλους, λοιπόν. Με μία και μόνη προϋπόθεση: Να προχωράμε μαζί προς το αύριο. Και όχι να μένουμε αδρανείς, και όμηροι του χθες.

Τρίτον: Ανοιχτός Δήμος. Ο Δήμος της Ρόδου, θα είναι Δήμος ανοιχτός, στον Δημότη. Η αυτοδιοίκηση είναι θεσμός, που από το Σύνταγμα καθιερώνεται, ως ο εγγύτερος φορέας Διοίκησης, στον πολίτη. Ο Δήμος δεν υπάρχει, ούτε για τον Δήμαρχο, ούτε για τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Υπάρχει για να νοιάζεται, και για να φροντίζει, τους Δημότες του. Αυτή είναι η αποστολή του. Και η εκπλήρωσή της, είναι αυτονόητο καθήκον, για όλους εμάς.

Πάνω απ’ όλα, και απ’ όλους, είναι οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες. Αυτοί είναι οι μόνοι εντολείς μας, σε αυτούς μόνον λογοδοτούμε. Και αυτοί είναι, οι τελικοί κριτές μας.

Τέταρτον: Υπηρετούμε με ακεραιότητα. Όπως μας κληροδότησε ο Θουκυδίδης: «Αι πόλεις, άριστα οικούνται, εάν οι πολίται, τοις άρχουσι πείθονται, οι δε άρχοντες τοις νόμοις».

Είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς, η πιστή τήρηση της νομιμότητας, και η μηδενική ανοχή στην καταστρατήγηση, ή την παράκαμψη του νόμου. Πάντα, και όχι “α λα καρτ”. Το πνεύμα του νόμου, ήταν ανέκαθεν η ορθή πυξίδα, για την πορεία, προς την επιτυχία.

Να εργαστούμε σκληρά, έντιμα, χωρίς σκοπιμότητες. Μακριά από κάθε ιδιοτέλεια, ή προσωπικό συμφέρον. Κι αυτό, δεν επαφίεται μόνον, στην ηθική προσωπικότητα του καθενός μας. Αλλά πρωτίστως, στην ευλαβική τήρηση της ορθολογικής νομιμότητας.

Πέμπτον: Η άμιλλα. «Όπου άμιλλα ενταύθα, και νίκη εστί» έλεγαν οι σοφοί προγονοί μας, και καλά θα κάνουμε, να τους ακούσουμε.

Αντιμέτωπη, με σειρά προκλήσεων και ευκαιριών, απόρροια της εσωτερικής, αλλά και της διεθνούς πραγματικότητας, η Ρόδος καλείται να αποδείξει, ότι μπορεί με επιτυχία να προσαρμοστεί, στις νέες αντιλήψεις, και στις σύγχρονες ανάγκες.

Είναι προφανές, ότι δογματικές αντιλήψεις, και αναχρονιστικές νοοτροπίες, που αποτελούν τροχοπέδη, για την πορεία μας, πρέπει να μείνουν οριστικά στο περιθώριο. Και τέτοια είναι η νοοτροπία, του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Είναι μια νοοτροπία, που δηλητηριάζει με φθόνο, το κοινωνικό σώμα.

Εδώ, χρειάζεται να κάνουμε, στροφή 180 μοιρών. Να δώσουμε χώρο στην άμιλλα. Η «κατσίκα του γείτονα», να γίνει αφορμή για έμπνευση, για προσπάθεια, για δημιουργικότητα. Για προσφορά, στο νησί και τους ανθρώπους του.

Πρέπει να υπερβούμε, όλες τις μορφές του φθόνου, καθώς αποδεδειγμένα βλάπτουν σοβαρά, το σήμερα και το αύριο, της Ρόδου μας. Αντίθετα, κάθε θετικό παράδειγμα, κάθε επιτυχία, κάθε νίκη, πρέπει να βρίσκουν μιμητές.

Για να πολλαπλασιάζουμε, το καλό στον τόπο μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η πίστη που έχω σ’ αυτόν τον τόπο, είναι ακλόνητη. Η Ρόδος μπορεί να παραμερίσει τις αγκυλώσεις, που την κράταγαν στάσιμη, φοβισμένη, καθηλωμένη σε αντιλήψεις & νοοτροπίες. Περασμένων Εποχών.

Η Ρόδος μπορεί, και θα είναι σίγουρα στους κερδισμένους, στους πρωταγωνιστές της Νέας Εποχής. Αυτός, είναι ο στόχος που συνθέτει. Αυτό, είναι το όραμα που ενώνει.

Δέσμευση της Νέας Δημοτικής Αρχής, είναι να ανοίξει ένα Νέο Ιστορικό Κύκλο, δρομολογώντας τις αναγκαίες αλλαγές και δράσεις, που θα απαντούν ρεαλιστικά και υπεύθυνα, στις απαιτήσεις των καιρών, και στις ανάγκες της κοινωνίας.

Οι ίδιες οι ανάγκες της κοινωνίας μας ωθούν, και μας υποχρεώνουν, να καταρτίσουμε όλοι μαζί, μια Νέα Συμφωνία Ευθύνης:
– Για τη Ρόδο που θέλουμε, στα επόμενα χρόνια.
– Για την πορεία του τόπου μας, στο νέο ιστορικό κύκλο, που διανύουμε.

Στη Ρόδο, αξίζει να τολμήσει. Να βγει μπροστά. Προετοιμασμένη, Δυνατή, Ενωμένη.

Αυτόν ακριβώς το στόχο θα υπηρετήσει, η Νέα Συμφωνία Ευθύνης.

Ξέρουμε, πως δεν έχουμε, ούτε μισό λεπτό για χάσιμο. Ξέρουμε πως οι πολίτες περιμένουν να δουν άμεσα, δείγματα έργου. Γι’ αυτό, και θα κινηθούμε γρήγορα, και στοχευμένα.

Ασφαλώς δεν υπάρχουν, ούτε μαγικά καπέλα, ούτε μαγικά ραβδάκια, με τα οποία μπορούμε να μεταμορφώσουμε, μέσα σε μια νύχτα την πραγματικότητα. Σεβόμαστε τους εντολείς μας, και τους λέμε, πως στο πλαίσιο της Νέας Συμφωνίας Ευθύνης, θα εργαστούμε, για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή, που μας ανέθεσαν.

Καθημερινή, σκληρή δουλειά, με προγραμματική συνέπεια, ώστε το συντομότερο δυνατόν, οι Δημότες μας να έχουν αποτελέσματα, που θα αποδεικνύουν, όχι ασφαλώς ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά σίγουρα πως κινούμαστε, προς την σωστή κατεύθυνση. Αποτελέσματα που πιστοποιούν, ότι η Ρόδος ξαναβρίσκει το δρόμο της. Και εγγυώνται ένα αυξανόμενο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, για όλους.

Ένας είναι ο απώτερος στόχος, της πολιτικής μας: Καλύτερη ζωή για όλους!

Στην κατεύθυνση αυτή, τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Με αγώνα, και αγωνίες. Αλλά, αξίζει να το κάνουμε.

Κι απόψε, ξεκινάμε!

Ξεκινάμε με τη διαβεβαίωση, πως σε αυτό το μακρύ, και δύσκολο ταξίδι, στη Νέα Εποχή της Ρόδου, δεν περισσεύει κανείς. Αποζητούμε, και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων.

Ξεκινάμε με το μήνυμα, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν κοινός σκοπός για όλους, δεν είναι άλλος, από το κοινό καλό, και την από κοινού προσπάθεια, για την αναπτυξιακή πορεία του Νησιού μας.

Είμαστε εδώ, για να κάνουμε τη Νέα Αρχή.

Για να κάνουμε πράξη, την εντολή σας.
Για ένα νέο πρότυπο αυτοδιοίκησης, που τιμά, και που σέβεται την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και που το αποδεικνύει, εμπράκτως και καθημερινά.

Για μια Ρόδο, απελευθερωμένη από τον κακό της εαυτό, και τις προκαταλήψεις της. Που μπορεί να βλέπει κατάματα, το μέλλον.
Για μια Ρόδο, που να λάμπει ξανά!

Ναι, μπορούμε να πετύχουμε. Με καθαρές κουβέντες, και με καθαρές σχέσεις. Με Όραμα, και Σχέδιο. Με τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας: που είναι οι βασικοί μας, Συνεργάτες. Με τη συμμετοχή όλων των Υγιών Δυνάμεων, του τόπου, και με την ενεργοποίηση, της ίδιας της κοινωνίας.
Ξεκινάμε, με δύναμη για τη Ρόδο μας!

Σας ευχαριστώ όλους, για την Άκρως Τιμητική, Παρουσία σας, εδώ.

Να έχουμε, πάνω απ’ όλα Υγεία, με την Βοήθεια της Παναγίας που σήμερα Γιορτάζει.

Καλή δύναμη, σε όλους μας!

Ο Θεός ας ευλογεί την Ρόδο μας, και τους Ροδίτες.
πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε επίσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Επιδείνωση του κράτους δικαίου σε Ουγγαρία και Πολωνία

• Χρειάζονται τακτικές και δομημένες ακροάσεις των κυβερνήσεων, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από το Συμβούλιο …