Γιώργος Mατσίγκος: «Η Ρόδος εμφανίζει μείωση φέτος στις κρατήσεις τουριστών» (video)

Uncategorized 1 Jul 2019 - 1:46 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την επισήμανση ότι η φετινή τουριστική σεζόν, δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά και την επιφύλαξη ότι «στο τέλος θα γίνει το ταμείο για τους τζίρους», εξέφρασε, με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος. 

Προς το παρόν, η αγορά καταγράφει πτώση της τάξης του 5%, ενώ δεν αναμένονται μεγάλες διαφορές μέχρι και το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες για ‘επιμήκυνση’ που καταβλήθηκαν από επιχειρήσεις και ξενοδοχεία τόσο πέρσι όσο και φέτος, ο κ. Ματσίγκος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες αλλά σε τοπικό επίπεδο. Για να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πρέπει να γίνουν πολλές δράσεις, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο και συντονισμένα.

Έκδηλη είναι η ανησυχίαπάντως, για όλες τις αγορές με τις οποίες δουλεύει η Ρόδος αφού παρουσιάζεται μείωση ακόμη και από τις παραδοσιακές αγορές του νησιού όπως η γερμανική.

Τέλος, όσον αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό ο κ. Ματσίγκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για την ανάπτυξή του στην Ρόδο όπως το Γκολφ. (με πληροφορίες από: δημοκρατική)

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Επιδείνωση του κράτους δικαίου σε Ουγγαρία και Πολωνία

• Χρειάζονται τακτικές και δομημένες ακροάσεις των κυβερνήσεων, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από το Συμβούλιο …