Breaking News

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Οι προτεραιότητες και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (video)

video, Παραπολιτικά 14 Sep 2019 - 3:29 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Στις προτεραιότητές του από τα νέα του καθήκοντα ως χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στην πρώτη του ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρήστος Ευστρατίου.

Αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, ο κ. Ευστρατίου τόνισε τα εξής:

«Επειδή και από την προηγούμενη θητεία μου, είχα περίπου τις ίδιες αρμοδιότητες προεξάρχουσας της πολιτικής προστασίας, προχωρώ στην ενημέρωση σχετικά με νέα θέματα.

Προτεραιότητά μας είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων στα νησιά περιοχής ευθύνης μου –μια αρμοδιότητα η οποία περιήλθε από τους δήμους, πέρσι τον Αύγουστο στις περιφέρειες.

Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε άμεσα σε αυτό αφού υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες και απομένει να υπογραφούν οι εργολαβίες για να ξεκινήσουμε τις εργασίες.

Θα ξεκινήσουμε μια σειρά επαφών και στα υπόλοιπα νησιά για το θέμα καθώς και για άλλα θέματα που απασχολούν τους δήμους.

Επιπλέον, θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, τις οποίες στηρίζει πάντα εμπράκτως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το απαραίτητο υλικό και ό,τι άλλο χρειάζονται για την συνδρομή τους σε διάφορες δράσεις ποικίλου χαρακτήρα.

Στόχος μου, είναι να αναπτύξουμε την δράση των ομάδων αυτών και στα άλλα νησιά ώστε να έχουμε άμεση ανταπόκριση και καλή συνεργασία σε κάθε νησί σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών ή ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Πρόθεσή μου είναι να τους ενεργοποιήσουμε όλους με ποικίλες δράσεις, καθαρισμούς, δενδροφυτεύσεις κ.λπ. και να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και  συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για να ενισχύουμε το έργο τους» όπως είπε.

Ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ανακοίνωσε πως το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνέλθει τον Οκτώβριο ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου.

«Θα γίνει μια συνεδρίαση όπως κάθε χρόνο κανονικά για να εξετάσουμε μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτεραιότητές μας, να ιεραρχήσουμε τις αναγκαίες ενέργειές και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες» ανέφερε.

Σε ερώτηση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο κ. Ευστρατίου απάντησε πως «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε μεγάλη μάχη για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ υπάρχει, επειδή την στήριξε η ΠΝΑι. Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και θα συνεχίσουμε την στήριξή μας στην εταιρεία.

Περιμένουμε να ανανεωθεί η συνεργασία μας και σε συντονισμό με τη νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου, να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Μας ενδιαφέρει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία της εταιρείας, αφενός να μην μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά και αφετέρου να είμαστε έτοιμοι διά παν ενδεχόμενο».

Τέλος ο κ. Ευστρατίου ανέφερε πως οι υπάλληλοι της ΠΝΑι βοήθησαν σε πολλές περιοχές όπως στην Ιαλυσό και στ’ Αφάντου, να καθαριστούν οι αυλές των σχολικών συγκροτημάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

BINTEO

Δείτε επίσης

Σχοινάς στο MEGA για Αγία Σοφία: Η ΕΕ θα απαντήσει όταν υπάρξει οριστική απόφαση

Θέση για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας παίρνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Σε αποκλειστική δήλωσή του …