Breaking News

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΡΜ Α.Ε. – Τα έσοδά της και οι στόχοι της

Παραπολιτικά 6 Oct 2019 - 11:54 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Πολύς λόγος έχει γίνει, με αφορμή την τοποθέτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, του νέου προέδρου της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Ιωάννη Ιατρίδη, σχετικά με τα χρέη που βρήκε στην επιχείρηση, ύψους 1εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, η ΔΕΡΜ Α.Ε. είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Δήμου Ρόδου και οφείλει να μαζέψει τα χρέη της αλλά και να αξιοποιήσει στο μέγιστο ό,τι διαθέτει.

Ο κ. Ιατρίδης πάντως, ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι βρήκε 1εκ. ευρώ χρέη, ξεκαθαρίζοντας πως ένα μεγάλο στοίχημα παραμένει η μέγιστη αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας που έχει ακόμη προοπτικές ανάπτυξης.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρέη της ΔΕΡΜ Α.Ε. προέρχονται από τα μισθώματα των ακινήτων που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια (συγκεκριμένα από το 2013 περίπου).

Ωστόσο η τέως δημοτική αρχή, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως τα χρέη έχουν μπει σε ειδική ρύθμιση και είναι περίπου 202.000 ευρώ ανά έτος.

Ποια είναι τα έσοδα που έχει η ΔΕΡΜ Α.Ε.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της ΔΕΡΜ Α.Ε. προέρχονται από:
• Τις Πηγές Καλλιθέας
• Το ‘Ακταίον’
• Τις καντίνες στην περιοχή ‘ΕΛΛΗ’
• Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοιλάδα των Πατελούδων
• Το ανθοπωλείο στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη
• Το εστιατόριο ‘Όασις’ (που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, προκειμένου να παραχωρηθεί η χρήση του, υπό τη μορφή της διαχείρισης. Ωστόσο, έχουν γίνει επανειλημμένα διαγωνισμοί αλλά δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον μέχρι σήμερα)
• Το ‘Έλαφος’ και ‘Ελαφίνα’
• Οι δημόσιες τουαλέτες (48 τον αριθμό) που έχει δοθεί σε ιδιώτη και λειτουργούν σε διάφορες περιοχές στην πόλη της Ρόδου και σε άλλες δημοτικές κοινότητες
• Το αναψυκτήριο στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που βρίσκεται απέναντι από το νεώριο
• Οι δύο καφετέριες στην πλατεία της Κρεμαστής
• Οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στην ανατολική όχθη του περιβάλλοντος χώρου του Φράγματος της Απολακκιάς

Σε εκκρεμότητα παραμένει βέβαια, το πάρκο του ‘ΘΕΡΜΑΙ’ –οι περιπέτειες του οποίου, είναι πλέον παροιμιώδεις: αφενός είναι χαρακτηρισμένη ‘δασική’ (!!!) περιοχή και μετά από την απόσυρση του ιδιώτη επιχειρηματία, άφησε οικονομικές εκκρεμότητες και αφετέρου, ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να το αξιοποιήσει παρά μόνον για ‘πολιτιστικούς’ σκοπούς με ένα αναψυκτήριο.

Επιπλέον, η πρώην δημοτική αρχή –σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη ο τότε πρόεδρος τον κ. Γιώργος Κακούλης που όταν ανέλαβε το 2017- βρήκε μισθώματα απλήρωτα από το 2013, τα οποία, τα έχει ρυθμίσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δημοτική αρχή προσβλέπει στην αξιοποίηση κι άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Ρόδου, καθώς αυτή θα είναι μια περισσότερο ευέλικτη διαδικασία από ό,τι εάν παραμένουν ως έχουν. 

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κατέστησε σαφές πως προσωπική του επιθυμία, είναι κυλικείο του Δήμου να αξιοποιηθεί, να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τους επισκέπτες του Δημαρχείου και να μην το διαχειρίζεται πλέον η ΔΕΡΜ Α.Ε. καθώς παραμένει ανοιχτό μόνον για λίγες ώρες και ο ετήσιος τζίρος του δεν αγγίζει ούτε τα 10.000 ευρώ. / Πέγκυ Ντόκου 

 

Δείτε επίσης

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… – Τι απάντησε για το δ.σ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Όποιος δεν θέλει να …