Breaking News

Ποιοι κόβονται από τις «γαλάζιες» λίστες – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει προσωπικά τα ψηφοδέλτια του κόμματος

Παραπολιτικά 27 Aug 2018 - 3:17 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Με αφορµή την πρόσφατη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κόψει» από το ψηφοδέλτιο τον επί πολλά χρόνια βουλευτή της Ν.∆. στα Χάνια Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής, ανοίγει και πάλι τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόµµατος για µια σειρά «παλαιών» στελεχών που αναµένεται να µην ενταχθούν εκ νέου στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Το θέµα αυτό φαίνεται να το παίρνει πάνω του ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.∆., προκειµένου να απορροφήσει ο ίδιος την οποιαδήποτε τάση εσωστρέφειας τυχόν αναπτυχθεί.

Με δεδοµένο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, οι ζυµώσεις είναι έντονες και αφορούν την όσο το δυνατόν µεγαλύτερη ανανέωση στα ψηφοδέλτια, κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχηµα του προέδρου της Ν.∆. Μάλιστα, όπως σχολιάζουν άνθρωποι που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η επιλογή των στελεχών που θα «κοπούν» δεν γίνεται µε όρους «εµπάθειας» ή εσωκοµµατικών αντιπαραθέσεων, αλλά ενέχει και το στοιχείο της «αξιοπρεπούς» αποχώρησης ιστορικών στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης, που αναµφίβολα τους αναγνωρίζεται η µεγάλη προσφορά µέσα από τις κοινοβουλευτικές τους θητείες.

Τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων, που είχαν διατελέσει µάλιστα υπουργοί ή υφυπουργοί στις κυβερνήσεις Καραµανλή και Σαµαρά, είναι, µεταξύ άλλων, από τη Β’ Αθήνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η Φωτεινή Πιπιλή από την Α’ Αθήνας, ο Νίκος Καντερές από την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντώνης Μπέζας από τη Θεσπρωτία, ο ∆άνης Τζαµτζής από την Πέλλα, ο Γιώργος Ορφανός από τη Θεσσαλονίκη, ο ∆ηµήτρης Σαµπαζιώτης από τη Μεσσηνία, ο Σταύρος Καλογιάννης από τα Ιωάννινα, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος από την Πιερία, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος από τη Φθώτιδα, ο Αλέκος Κοντός από την Ξάνθη, ο Αλέξανδρος ∆ερµεντζόπουλος από τον Εβρο, ο Κώστας Παπασιώζος από την Αρτα, ο Θανάσης Νταβλούρος από την Αχαΐα, ο Ευθύµιος Καρανάσιος από τη Χαλκιδική, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης από τις Σέρρες, ο Γιάννης Πασχαλίδης από την Καβάλα, ο Στάθης Κωνσταντινίδης από τη Φλώρινα και ο Ζήσης Τζηκαλάγιας από την Καστοριά.

Ερωτηµατικό αποτελεί ακόµα η στάση της ηγεσίας της Νέας ∆ηµοκρατίας για τους εν ενεργεία βουλευτές, που έχουν όµως στην «πλάτη» τους πολλά χρόνια κοινοβουλευτικής δράσης και, απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, δεν προτίθενται να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Αυτό που λέγεται από το Μοσχάτο είναι ότι τα σηµερινά κοινοβουλευτικά στελέχη καθίστανται υτοδικαίως υποψήφιοι και ακόµα δεν υπάρχει σκέψη για «κόψιµό» τους.  (παραπολιτικά)

Δείτε επίσης

Σε… αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανεξέλεγκτη διαρροή ψηφοφόρων

Μεγάλη κατήφεια επικρατεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των αρνητικών για το κόμμα της …