Ο δήμαρχος Κων/λης, Εκρέμ Ιμάμογλου ΔΕΝ θα πάει την προσευχή στην Αγιά Σοφιά!

Παραπολιτικά 22 Jul 2020 - 7:35 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Απών από την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τζαμί, θα είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Ιμάμογλου είχε δηλώσει την αντίθεσή του με την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Μάλιστα είχε αναφέρει πως λυπάται και πως πρόκειται για ένα ζήτημα που εργαλειοποιείται χάριν της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Έτσι, στις 24 Ιουλίου που είναι η πρώτη προγραμματισμένη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τζαμί, θα απουσιάζει καθώς θα βρίσκεται στην Άγκυρα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης. / ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ και έχει σημασία ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν και εκλέχθηκε δήμαρχος με ισχυρό ποσοστό της τάξης πάνω του 54%! Οι Κωνσταντινουπολίτες, του έδωσαν την νίκη και στις επαναληπτικές εκλογές τις οποίες (ουσιαστικά… διέταξε ο Τούρκος Πρόεδρος) βλέποντας τον εκλεκτό του,  Μπιναλί Γιλντιρίμ, να χάνει κατά κράτος με ποσοστό 45,09%. 

Ο Ιμάμογλου είναι ο βασικός και ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές. Συμπαθής στη Δύση, τον προτιμούν οι Τούρκοι λόγω της μετριοπάθειάς του, μακριά από υπερ-εθνικιστικές κορώνες και χωρίς ερείσματα στους φανατικούς μουσουλμάνους.

Κα’ όλη την προεκλογική του καμπάνια κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους, ήταν σοβαρός και αξιοπρεπής απέναντι στον αλαζόνα και υπερόπτη πρόεδρο -ενώ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καταγράφει εκατομμύρια.. ακολούθους!

ΣΥΝΕΠΩΣ έχει πολιτική σημασία και βαρύτητα η ΑΠΟΥΣΙΑ του δημάρχου Κωνσταντινούπολης από την προσευχή στην Αγιά Σοφιά. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί και ένα μεγάλο ποσοστό της τουρκικής κοινής γνώμης για τις αποφάσεις του προκλητικού, απολυταρχικού και αλαζόνα προέδρου. / Π.Ντ. 

Δείτε επίσης

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ Κ ΧΩΡΙΚΟΙ: Καμπουράκης –«Η κλήση σας προωθείται….»

ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ούτε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου …