Breaking News

ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ: Ηττήθηκε κατά κράτος η δημοτική αρχή – ΔΕΝ πέρασε η πρόταση

Παραπολιτικά 31 Oct 2018 - 11:38 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η δημοτική αρχή Ρόδου κατά την χτεσινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για την ενιαία μίσθωση της Νέας Αγοράς, αφού ΔΕΝ πέρασε τελικώς η πρόταση που έφερε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με νέο όρο στη διακήρυξη, για παράταση της μίσθωσης των 60 καταστηματαρχών που έχουν μείνει, για τρία χρόνια, μέχρι το πέρας όλων των διαδικασιών δηλαδή και χωρίς μεταβολή των μισθώσεων, σύν άλλα τρία χρόνια βάσει ενός μαθηματικού τύπου. 

Η συζήτηση που κράτησε 3,5 ώρες περίπου, διεξήχθη μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων, προσωπικών επιθέσεων ενώ δεν έλειψαν τα «γιουχαϊσματα» κατά του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. 

Η οργή και αγανάκτηση των καταστηματαρχών που ήταν παρόντες, ξεχείλισε κυριολεκτικά καθώς άκουγαν την θέση της δημοτικής αρχής που επέμενε ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» εμφανίζοντας ως μονόδρομο την δική της πρόταση. 

Η ατμόσφαιρα ήταν εξόχως ηλεκτρισμένη ενώ δεν έλειψε και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (υπό τον φόβο των επεισοδίων…) 

Ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος κ. Θόδωρος Παπαγεωργίου απέσυρε την πρόταση της νομικής υπηρεσίας, διαχωρίζοντας σαφώς την θέση του καθώς όπως είπε «κινείται σε οριακά νομικά επίπεδα…»

Επεισοδιακή τέλος, ήταν και η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς αρχικά μετρήθηκαν 24 ψήφοι, οπότε και το θέμα θα περνούσε, όμως υπήρξε αντίδραση από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργο Στάγκα, λέγοντας ότι οι ψήφοι είναι 23, όπως και ήταν. (theviewer / Π.Ντ.)

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάσαμε, το φιλόδοξο, αναπτυξιακό σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του κτηρίου της Νέας Αγοράς. Ένα σχέδιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χώρου, ένα σχέδιο που συνάδει με την συνολική προσπάθειά μας να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τόνωσης της τουριστικής κίνησης και μιας δυναμικής εικόνας της Ρόδου.

Στην προσπάθεια μας αυτή, διαβουλευτήκαμε, ακούσαμε, συμπεριλάβαμε και συνθέσαμε τις απόψεις όλων των τοπικών φορέων. Στόχος μας ήταν και παραμένει η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη με την παράλληλη διασφάλιση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Ως εκ τούτου, καταθέσαμε μια πρόταση σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζαμε, μια ριζική αλλαγή και αναβάθμιση του χώρου, αλλά και την παραμονή των υφιστάμενων συνεπών στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματιών για 6 ακόμη χρόνια, ενώ οι συμβάσεις μισθώσεων τελειώνουν στο τέλος του χρόνου.

Επιπλέον προτείναμε, οι νομικοί σύμβουλοι των καταστηματαρχών μαζί με τους νομικούς συμβούλους του Δήμου να καταρτίσουν από κοινού τους σχετικούς άνωθεν όρους του διαγωνισμού.

Η πρότασή μας δεν έγινε οριακά δεκτή. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του λαϊκισμού που χαρακτηρίζει τους δημοτικούς συμβούλους όλης της Αντιπολίτευσης, των ανυπόστατων και χωρίς ρεαλισμό προτάσεων που διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στο μέλλον της Ρόδου. Περίσσεψε η  ανειλικρίνεια και ο εμπαιγμός των νυν συνεπών καταστηματαρχών στον χώρο της Νέας Αγοράς. Περίσσεψε η κοροϊδία τους και το παιχνίδι  με την αγωνία τους για το μέλλον τους. Περίσσεψε η αδιαφορία απέναντι στην βούληση όλων των δημοτών για το μέλλον του Νησιού και τις δυνατότητες μίας πιο δυναμικής προοπτικής του. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν τους ενδιαφέρουν. Αυτό έμαθαν τόσα χρόνια, αυτό κάνουν.

Όλοι αυτοί κρύφτηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση πίσω από την ανάγκη διαλόγου. Όταν είδαν ότι πραγματοποιήθηκε συστηματικός, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος και υπήρχε συναίνεση με την πρότασή μας προχώρησαν στην επόμενη φάση, Με μικροκομματισμό, προεκλογική σκοπιμότητα και λαϊκισμό, διατύπωσαν απόψεις μη ρεαλιστικές και  επικίνδυνες. Μοιράστηκαν ανεύθυνα υποσχέσεις προς τους καταστηματάρχες από άτομα τα οποία σε προηγούμενες συνεδριάσεις ζητούσαν την άμεση έξωσή τους! Ακούστηκαν δήθεν φιλεργατικές κορώνες από άτομα τα οποία κρατάνε ήδη έρμαια των αποφάσεων τους 53 οικογένειες από την ΔΕΥΑΙ ! Φαίνεται ότι δεν τους φτάνει ότι πήραν αυτούς στον λαιμό τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πάρουν στο λαιμό τους ακόμη 60 οικογένειες.

Όπως τόνισα  στην χθεσινή συνεδρίαση, στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Εμείς έχουμε δεσμευθεί να ενεργούμε πάντοτε προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, προωθώντας στο συγκεκριμένο ζήτημα την βέλτιστη λύση.

Εύχομαι και ελπίζω η χθεσινή στάση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο να μην διακυβεύσει το αύριο τόσο των καταστηματαρχών, όσο και του κτιριακών εγκαταστάσεων της Νέας Αγοράς. Ας σκεφτούν καλά ότι οι πολίτες της Ρόδου θέλουν τολμηρές παρεμβάσεις που να ανεβάζουν το Νησί μας και δεν αρέσκονται σε μαθήματα μίας ανειλικρινούς και ψεύτικης φιλεργατικότητας που σαν αποτέλεσμα έχει το τέλμα.

Σε εμάς δεν ταιριάζει η ακινησία , τα ψεύτικα λόγια, οι αδιέξοδες προτάσεις. Κινούμαστε και θα κινούμαστε με σχέδιο, φιλοδοξία, μεθοδικότητα και όραμα! Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του απέναντι στην Ρόδο, απέναντι σ΄όλους τους δημότες και απέναντι στους καταστηματάρχες της Αγοράς.

Δείτε επίσης

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Διεγράφησαν από τη Ν.Δ. Γερονικόλας κ Παρασκευόπουλος – Έπονται κ άλλοι…

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής …