Μητροπολίτης Ρόδου κατά Ρωσίας: «Εμείς δεν ξεκινήσαμε κανένα Σχίσμα! – Λυπούμαι που οι αδελφοί μας, κατέβασαν την Εκκλησία του Χριστού, σε επίπεδο τουριστικού γραφείου!» (video)

video, Παραπολιτικά 15 Nov 2019 - 10:20 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Kατηγορηματικός εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει με το «Σχίσμα» που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα Πατριαρχεία Μόσχας και Κωνσταντινουπόλεως και τις επιπτώσεις που θα έχει στον προσκηνυματικό τουρισμό, μετά και την λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο της Μόσχας, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας θρησκευτικού τουρισμού, ανακοινώνοντας «εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές για συγκεκριμένες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Εμείς δεν ξεκινήσαμε κανένα Σχίσμα! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μνημονεύει τον Μόσχας. Αυτοί να αναλογιστούν πού βρίσκονται αυτή την στιγμή και γιατί τα κάνουν αυτά! Λυπούμαι που οι αδελφοί μας Ομόδοξοι, κατέβασαν την Εκκλησία του Χριστού, σε επίπεδο τουριστικού γραφείου!» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή του Μητροπολίτη Ρόδου, εκφράζει σαφώς το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στα δύο Πατριαρχεία και κυρίως, την θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού όπως είναι γνωστό, οι Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου ανήκουν στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου και κάθε χρόνο, εις εκ των Μητροπολιτών είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου. /Π.Ντ. /dimokratiki

BINTEO / RODOSTV

Δείτε επίσης

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ο Μηνάς Νικολάου

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, όπως επαναβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο NotosNews και …