ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ ο Δήμος Ρόδου (λόγω κορωνοϊού) – Μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού η εξυπηρέτηση (video)

video, Παραπολιτικά 17 Mar 2020 - 10:26 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την λήψη έκτακτων μέτρων από τον Δήμο Ρόδου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης.

«Πήραμε έκτακτα μέτρα ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού. Ο Δήμος Ρόδου, λειτουργεί πλέον μόνον τηλεφωνικό ραντεβού για όλες τις υπηρεσίες: έκδοση πιστοποιητικών, δικαιολογητικών από το Δημοτολόγιο, από το Ληξιαρχείο ακόμη και για πληρωμές προς τον Δήμο. Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ρόδου ή να τηλεφωνούν στο 2241361200 – 2241046200.

Το ίδιος ισχύει και για τις οικονομικές υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται και να καταθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τις οφειλές τους.

Το ίδιο ισχύει και για όλες τις ενότητες στο νησί. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, είναι κλειστές όλες οι ενότητες και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνον ηλεκτρονικά μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (και για τα ΚΕΠ).

Είναι μια συγκυρία που απαιτεί αυτή την προσαρμογή των υπηρεσιών αυτών. Έχω ορίσει ως δημοτικούς ανταποκριτές για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες για να τους εξυπηρετούν.

Αυτό ισχύει και για τα ΑΜΕΑ ενώ για τα άτομα άνω των 65 ετών μπορούν να αιτούνται τηλεφωνικά –εκτός ενότητας Ρόδου- ό,τι πιστοποιητικό εκδίδει ο Δήμος Ρόδου και τα ΚΕΠ και θα τους τα παραδίδουμε κατ’ οίκον. Υπάρχουν πολλά χωριά και απαιτείται μεγάλος αριθμός δημοτικών ανταποκριτών.

Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τριάντο, τους κάναμε σεμινάρια (τα τηλέφωνά τους έχουν αναρτηθεί στις δημοτικές κοινότητες στα καφενεία κ.λπ.) και θα μπορούν να παραδίδουν και τα προνοιακά επιδόματα».

Ο κ. Καμπούρης απηθύνε έκκληση στον κόσμο και στους πολίτες «Αν δεν συντρέχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για πιστοποιητικά, να μην τηλεφωνούν αλόγιστα».

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι θα είναι ένας θεσμός που θα εξυπηρετεί όλες τις ενότητες και τα χωριά του νησιού –όπου υπάρχουν πολλά κέντρα αναφοράς για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Η διεύθυνση πληροφορικής παραμένει σε ετοιμότητα ενώ μέσα στην εβδομάδα θα γίνει μια πλατφόρμα για όσους αιτούνται ‘μόνιμη κατοικία’.

Το προσωπικό που έμεινε θα είναι στα γραφεία εκτός από εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που πήραν άδειες (14 μέρες). / info: dimokratiki / rodos tv 

BINTEO

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN: Η Αμανπούρ έβαλε την Ελλάδα στο…. G20 (video)

Στα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα» αποτελέσματα των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε …