Breaking News

ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΡ…. ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ: Ποιείν την… νήσσαν για την ‘ωρολογιακή βόμβα’ από την λυματολάσπη

Παραπολιτικά 18 Sep 2018 - 4:07 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ. Δεν εξηγείται αλλιώς, η αδιάφορη στάση που τηρεί η ΔΕΥΑΡ σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την λυματολάσπη στην περιοχή Λούκα, η οποία όχι μόνον είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, αλλά αποτελεί ‘ωρολογιακή βόμβα’ για την περιοχή. 

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘δημοκρατική’:

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ το θέμα της λυματολάσπης στην περιοχή Λούκα. Το δ.σ. της δημοτικής επιχείρησης συνεδρίασε για την έγκριση του απολογισμού του έτους 2017 (δεν τον ψήφισε ο κ. Στέργος Στάγκας). Η συζήτηση περιορίστηκε στην έγκριση της πληρωμής του παραβόλου ύψους 400,20 ευρώ στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου προκειμένου οι εξειδικευμένοι μηχανικοί να βρουν κάποια λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει. Κατά τα άλλα δεν πάρθηκε (και πάλι) καμία απόφαση για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος (έχει διαταχθεί μέχρι τώρα απλά η διενέργεια ΕΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του περιφερειάρχη για τα τεχνικά έργα, κ. Στέργος Στάγκας σε πρόσφατή του συνέντευξη ενημέρωσε ότι εναποτίθενται τόνοι λυματολάσπης στην περιοχή Λούκα (1.000 τόνοι τον μήνα) έπειτα από βλάβη στον βιολογικό (σημειώθηκε έκρηξη την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου). Σημείωσε ότι η δημοτική επιχείρηση (προφανώς φοβούμενη για το πολιτικό κόστος) δεν προχωρά στην αγορά κτήματος 20-25 στρεμμάτων για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές για την υποδοχή της λυματολάσπης.

Κι ενώ η κατάσταση απαιτεί άμεσες ενέργειες, η ΔΕΥΑΡ δεν φαίνεται να μεριμνά για την αποκατάστασή του προβλήματος. Το δ.σ. συμφώνησε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση η χρήση κάποιων σύγχρονων τεχνολογιών που θα «κουμπώνουν» στο βιολογικό και θα περιορίζουν την λυματολάσπη. Ανάλογα με το ύψος της απαιτούμενης δαπάνης, θα αποφασίσει η ΔΕΥΑΡ για την εγκατάσταση ή όχι αυτών των συστημάτων.

Στο μεταξύ, οι μηχανικοί του ΤΕΕ αναμένεται να προβούν σε αυτοψία στις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα ελέγξουν πώς προκλήθηκε η έκρηξη και θα αποφανθούν σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβεί η δημοτική επιχείρηση.

Όσο η ΔΕΥΑΡ καθυστερεί να προχωρήσει στην ολοκληρωμένη επίλυση του προβλήματος, η περιοχή Λούκα, όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 11.000 τόνοι λυματολάσπης έχει μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα», όπου οι διαρροές από το μεθάνιο απειλούν με εκρήξεις ανά πάσα στιγμή και ατυχήματα όσων βρίσκονται εκεί, όπως οι εργαζόμενοι, όπως είχε δηλώσει ο κ. Στάγκας.

Τέλος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αναμένεται στη Ρόδο στις 27 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του Υπουργείου που θα ελέγξει τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Αρχάγγελος – Βόδι (dimokratiki.gr)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί κάποιος να μας δώσει ακριβή στοιχεία για το τι συμβαίνει; Και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συμβεί -μη κακό;

Δείτε επίσης

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… – Τι απάντησε για το δ.σ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Όποιος δεν θέλει να …