Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την ΜΚΟ Axion Hellas

Παραπολιτικά 12 Apr 2019 - 3:30 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Μνημόνιο συνεργασίας με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Axion Hellas, υπέγραψε σήμερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρόντος του προέδρου κ. Βασίλη Πατέρα και του Πρίγκιπα Νικολάου (γιού του τέως Βασιλέα Κωνσταντίνου).  

Σημειώνεται ότι η Αxion Hellas είναι μία από τις πιο επιτυχείς προσπάθειες στήριξης των ακριτών σε στεριά και θάλασσα. Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε ο Βασίλης Πατέρας, ο οποίος είναι και πρόεδρός της, στα τέλη του 2016. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της και ιδιώτες δωρητές και μέχρι στιγμής έχει κάνει πλόες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.

Πριν από λίγες ημέρες, στην Αστυπάλαια, περισσότεροι από 120 εθελοντές, μεταξύ των οποίων 48 γιατροί, 28 διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί της Axion Hellas, επί ένα διήμερο, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Αστυπάλαιας, παράλληλα με ένα εντατικό πρόγραμμα ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία ιδρύματα από όλη τη χώρα,  τα οποία ειδικεύονται σε τομείς πολύ σοβαρούς που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Στην διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, γιατροί όλων των ειδικοτήτων και οδοντίατροι εξέτασαν δωρεάν τους κατοίκους, στο πλαίσιο της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς τους. / Π.Ντ.

Δείτε επίσης

«ΣΚΛΗΡΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ στον Δήμαρχο Λέρου για το μεταναστευτικό (video)

Με πολύ σκληρή γλώσσα απάντησε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. …