Η ανάρτηση και η φωτογραφία του Γ.Χατζημάρκου για τον κανιβαλισμό ατόμων λόγω κορωνοϊού

Παραπολιτικά 2 Apr 2020 - 8:52 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μία φωτογραφία από το… Κολοσσαίο και σχολίασε τις συμπεριφορές κάποιων που ‘κανιβαλίζουν’ και στοχοποιούν ανθρώπους λόγω του κορωνοϊού. Διαβάστε αναλυτικά: 

Πρίν απο μερικές μέρες έγραψα πόσο με ντροπιάζουν συμπεριφορές που σπρώχνουν με βία την κοινωνία στην λογική του κανιβαλισμού, της στοχοποίησης.

Σήμερα, η συμπολίτισσα μας που διαγνώστηκε θετική στον Covid19, στην Ρόδο, δημοσιοποίησε η ίδια οτι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της έχουν γίνει στόχος επιθέσεων.

Πριν από μέρες, όταν “τόλμησα” να αμφισβητήσω το δικαίωμα κάποιων ανεγκέφαλων στην δημοσιοποίηση φωτογραφίας της οικίας ασθενούς, μου επιτέθηκαν υπερασπιζόμενοι το “ιερό δικαίωμα τους στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων” .

 Τόση αμετροέπεια.

Είναι πρωτίστως πράξη αυτοσεβασμού να στέκεσαι με σεμνότητα και αλληλεγγύη μπροστά στον ανθρώπινο πόνο του ασθενή.

Ο τόπος που γέννησε τον πολιτισμό, δεν μπορεί να σύρεται στην εποχή των σπηλαίων ή την εποχή του Κολοσσαίου γιατί κάποιοι δεν μπορούν και δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο τους για καλό. Γιατί τρέχουν μόνοι τους στην κούρσα της ανθρωποκτόνας πληροφόρησης, διεκδικώντας τον άχρηστο, βλαπτικό και φτηνό τίτλο του “δικτυωμένου”.

Τα νησιά μας ήταν πάντα φάροι πολιτισμού και καμία ανοχή δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να δείχνουμε στα φαινόμενα παρακμής.

Η κοινωνία μας μένει όρθια σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, χάρη στην δουλειά ανθρώπων με αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Οφείλουμε όλοι να απομονώσουμε όσους ντροπιάζουν τον τόπο μας και την ιστορία μας.

Θα βγούμε νικητές και από αυτό, δουλεύοντας με πείσμα, προσήλωση στον στόχο, σεβασμό στην συλλογική προσπάθεια και την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Εύχομαι από την καρδιά μου περαστικά σε όσες και όσους νοσούν και τους ζητώ συγνώμη για λογαριασμό αυτών που μας ντροπιάζουν. ΓΧ

Δείτε επίσης

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… – Τι απάντησε για το δ.σ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Όποιος δεν θέλει να …