Breaking News

ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΓΗ Ή ΧΡΗΜΑ: Ανοίγει το θέμα ο Δήμαρχος Ρόδου – Τι έγινε στην Οικονομική Επιτροπή

Παραπολιτικά 9 Oct 2019 - 9:41 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να ανοίξει το περίφημο ζήτημα της Εισφοράς σε Γη ή Χρήμα, από επιχειρηματίες (μία υπόθεση που απασχολεί τον Δήμο Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια) είναι πλέον ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης. 

Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια της τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σε μια αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενος προς τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Ρόδου κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη -τον οποίο μάλιστα, κάλεσε άμεσα για να το συζητήσουν και να δρομολογηθούν διαδικασίες. 

Είναι θέμα χρόνου πάντως, να δούμε τις εξελίξεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν.

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Την ίδια ώρα, σε ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, προέβη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων & Ενεργειακών Επενδύσεων κ. Τηλέμαχος Καμπούρης –και με την νέα του ιδιότητα ως αντιπρόεδρος της επιτροπής. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επισήμανε τα εξής:

«Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου ήταν η πρώτη για τη νέα δημοτική θητεία, με θέματα κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, επειδή είχαν συσσωρευτεί θέματα από καιρό.

Στο πρώτο θέμα που ήταν η εκλογή αντιπροέδρου, ψηφίστηκα ομόφωνα με πρόταση του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2019.

Το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση, επειδή υπάρχει ένα κώλυμα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όσον αφορά την αναμόρφωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, η θέση, τόσο του Δημάρχου όσο και η δική μου, είναι ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε να μιλάμε για ‘αναπροσαρμογή’ αλλά για μείωση.

Κανονικά, ούτε σταθερά δεν μπορούν να μείνουν –αλλά είναι μια πρόταση την οποία εξετάζουμε για να δούμε πώς μπορούμε να την υλοποιήσουμε» όπως είπε.

Πολύς λόγος έχει γίνει για την ‘Σύσταση πάγιας προκαταβολής προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων έτους 2019’ –ένα θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους προέδρους των κοινοτήτων αλλά και την δημοτική αρχή.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος:

«Όσον αφορά την ‘Σύσταση πάγιας προκαταβολής προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων έτους 2019’, αποτελεί δέσμευση (και προεκλογική) του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη να βρισκόμαστε στο πλευρό των τοπικών συμβουλίων.

Η δέσμευσή μας, παραμένει. Στην συνεδρίαση, αποφασίσαμε να θέσουμε στο υψηλότερο ποσοστό την πάγια προκαταβολή για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Οι πρόεδροι θα έχουν την δυνατότητα ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κ.λπ. για να χρησιμοποιούν τα ποσά αυτά που τους αναλογούν. Για εμάς είναι στις πρώτες προτεραιότητες».

Το ποσόν ανέρχεται πάνω από 100.000 ευρώ ενώ δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι να διατίθενται όσοι πόροι απαιτούνται ακόμη κι αν είναι πρόσθετοι.

«Συνήθως αναφέρεται πως η πάγια προκαταβολή διατίθεται για έκτακτες ανάγκες, αλλά για εμάς, έκτακτες ανάγκες είναι όλα. Όταν χρειαστεί να δοθούν χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες, θα τα δώσουμε.

Είναι σαν ένας ‘κουβάς’ τον οποίο θα φροντίζουμε να τον…. γεμίζουμε συνεχώς, διότι θα αποτελέσει ένα μεγάλο εργαλείο για κάθε πρόεδρο» είπε ο αντιδήμαρχος.

Ειδικά για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ο κ. Καμπούρης υπογράμμισε πως γίνονται προσπάθειες για να βοηθηθούν οι δημότες, καθώς «οι εποχές είναι δύσκολες και δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές.

Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα τέλη όσο μπορούμε έστω να ξεκινήσει σιγά σιγά» ανέφερε.

Ειδικά για την σύνταξη του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, ο κ. Καμπούρης είπε πως θα είναι σύντομα έτοιμα. / με πληροφορίες από: dimokratiki 

Δείτε επίσης

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… – Τι απάντησε για το δ.σ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Όποιος δεν θέλει να …