Breaking News

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ στη Ν.Δ. για την καρατόμηση Μηνατσή – Εάν υπήρξε παράνομη ηχογράφηση, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες!

Παραπολιτικά 2 Jul 2020 - 4:24 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Αναβρασμός στην τοπική ΝΔ για την απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού με την οποία καθαιρέθηκε  ο  Συντονιστής των κομματικών Οργανώσεων του κ. Γιάννης Μηνατσής και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Στέλιος Γεωργιλάκης.

Για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος μίλησε στο Notosnews  και την «Απογευματινή Ενημέρωση»  η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή.

«Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί», δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής Ρόδου κ.Ηλίας Τσέρκης.

«Τι είναι αυτό που θέλουμε για τους ανθρώπους που κρατούν τα ηνία του κόμματος τοπικά; Θέλουμε έναν άνθρωπο που να γνωρίζει την οργάνωση του κόμματος.

Έναν άνθρωπο που να έχει όρεξη για δουλειά και να γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής για να μπορέσει να κάνει έργο. Όλα αυτά τα στοιχεία τα είχε ο κ. Γιάννης Μηνατσής», τόνισε η κ. Νατάσα Βενετοκλή.

Η κ. Βενετοκλή αναφέρθηκε στο έργο που έκανε ο κ. Γιάννης Μηνατσης στη διάρκεια της θητείας του.

«Άρχισαν να κινούνται οι κομματικές οργανώσεις που  ήταν παγωμένες γίνονταν παρεμβάσεις.Συνεδρίαζε και η ΝΟΔΕ που δεν γίνονταν και αυτό», τόνισε.

«Τώρα αντικαταστάθηκε ο κ. Μηνατσής. Δεν ξέρω ποιους ενόχλησε και δεν με αναφορά. Αυτό που τονίζω είναι πως η ΝΔ είναι ένα μεγάλο και δημοκρατικό κόμμα. Μια παράταξη που  έχει ανοικτές πόρτες για όλους.

Λειτουργούμε για το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων.  Όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό καιρός να το αντιληφθούν όλοι. Η ΝΔ είναι για όλους δεν είμαστε κλειστή κοινότητα», είπε η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Αν δεν γίνει αντιληπτό πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα για όλους είπε η κ. Βενετοκλή τότε θα χαθεί η ουσία της παράταξης. «Δεν έχουν θέση εδώ οι προσωπικές πολιτικές. Οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία του κόμματος τοπικά πρέπει να σκέπτονται για το καλό της παράταξης και όχι το προσωπικό τους συμφέρον», είπε και πρόσθεσε πως η αντικατάσταση του κ. Μηνατσή δεν θα προσφέρει κάτι στο κόμμα .

«Έγινε και πριν από τις εσωκομματικές εκλογές και δεν θα προσφέρει κάτι στη Ν.Δ. Το μόνο που δεν θέλουμε είναι εσωστρέφεια. Ο κ. Μηνατσής έκανε έργο ήταν ενωτικός και βοήθησε τη ΝΔ», τόνισε.

«Γιατί να περιθωριοποιούνται άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο κόμμα. Είναι ακατανόητο», τόνισε.

Ηχογραφούνται χωρίς ‘έγκριση οι συνεδριάσεις

Για τις  συνεδριάσεις  είπε η κ. Βενετοκλή τηρούνται πρακτικά .

Με αφορμή την ηχογράφηση συνεδρίασης της ΝΟΔΕ από άτομο που δεν ήταν μέλος και χωρίς την άδεια των μελών η κ. Βενετοκλή τόνισε.

«Είναι παιδαριώδες αυτό που έγινε με την ηχογράφηση. Είναι σαν να ρουφιανεύει κάποιος. Όσα λέγονται στη συνεδρίαση καταγράφονται στα πρακτικά. Όμως έγινε κάτι εκ του πονηρού», τόνισε.

Όλα αυτά είπε η κ. Βενετοκλή δεν αφορούν τη βάση του κόμματος.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως το καλό του κόμματος είναι η εξωστρέφεια. Δεν μας κάνουν καλό η εσωστρέφεια», τόνισε.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Όλοι είμαστε σε αναμονή των τουριστών. Η Ν.Δ. μπαίνει σε εσωκομματική διαδικασία και αντί να είμαστε ενωμένοι δημιουργούμε θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν», είπε η κ. Βενετοκλή. / ΠΗΓΗ: notosnews

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν ισχύουν οι ‘φήμες’ (γιατί συνήθως οι φήμες στη Ν.Δ. δεν επιβεβαιώνονται σχεδόν ποτέ) ότι υπήρξε παράνομη ηχογράφηση, τότε, υπάρχουν τόσο πολιτικές όσο και ποινικές ευθύνες. Και κάποτε, κάποιος μέσα σε αυτή την παράταξη θα πρέπει να τις αναλάβει.

Η καρατόμηση ενός στελέχους όπως ο κ. Γιάννης Μηνατσής ο οποίος επέδειξε σοβαρότητα σε όλη την πολιτική του πορεία (και ως αιρετός και ως κομματικός) αποδεικνύει πως έπεσε θύμα της… παράγκας η οποία δυστυχώς, συνεχίζει την ΄δράση’ της μέσα κι έξω από τη Ν.Δ. Σε αυτή την περίπτωση, ο αμνός θυσιάστηκε.

Πρέπει να αναληφθούν και οι ευθύνες -τόσο σε πολιτικό όσο και σε ποινικό επίπεδο. Ειδάλλως, θα είναι όλοι συμμέτοχοι και θα νομιμοποιούν την συνέχιση αυτής της κατάστασης, η οποία δεν τιμά καθόλου μία ιστορική παράταξη όπως η Ν.Δ. και μάλιστα στην δεδομένη στιγμή που τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε θέση ισχύος πολιτικά και κομματικά.

Κι επιπλέον, τα κεντρικά της Ν.Δ. και το Οργανωτικό, εάν έλαβε υπόψη του τα προϊόντα της παράνομης ηχογράφησης, φέρει επίσης πολιτική ευθύνη. Απομένει να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες. Θα επανέλθουμε. / Π.Ντ. / theviewer 

Δείτε επίσης

Ο δήμαρχος Κων/λης, Εκρέμ Ιμάμογλου ΔΕΝ θα πάει την προσευχή στην Αγιά Σοφιά!

Απών από την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τζαμί, θα είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης …