Breaking News

Άρχισαν οι αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25 – Τι λένε τα μέλη του για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Παραπολιτικά 16 Jul 2020 - 11:29 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Πονοκέφαλος» ενόψει καλοκαιριού για τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τρία στελέχη είπαν «αντίο» στο ΜέΡΑ25, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος.

Ο λόγος για τον Περικλή Φλωρόπουλο (πρώην συντονιστή του ΜέΡΑ 25 στην Πάτρα), τον Αριστοτέλη Παναγόπουλο (ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα) και τη Ράνια Νταλλή (επίσης υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές 2019).

Συγκεκριμένα, ο Π. Φλωρόπουλος, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνυπογράφει και ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος, αφήνει αιχμές κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, όσο και κατά της συζύγου του, Δανάης Στράτου, ενώ υποστηρίζει ότι «υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Γιατί αποχωρούμε από το ΜέΡΑ25 ;

Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί , στο παρακάτω κείμενο θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς .

Το ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί την οικογενειοκρατία, την αδιαφάνεια , τον παρασιτισμό στην πολιτική , τους ναί σε όλα , αλλά για τους άλλους. Την δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’επίφαση αμεσοδημοκρατία , που στην πράξη δεν υπάρχει .

* Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του , Δανάη Στράτου , η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της , κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα . Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες , σύζυγοι , παιδιά , ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος . Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια .

Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου , μεγαλοστέλεχος του κόμματος , να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κα . Στράτου και αφού την βρήκε , την συνόδευσε ως εκεί ( Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψήφιων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη . Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπαγκινχαμ , βλέποντας την βασίλισσα ) !

* Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να λέει ότι όλες οι σημαντικές συνεδριάσεις θα πρέπει να έχουν πρακτικά για να ενημερώνονται οι πολίτες , αρκεί αυτές να μην είναι της πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ25 που παρότι υπάρχει δέσμευση , δεν έχουμε μάθει ποτέ και τίποτα για καμία συνεδρίαση της .

* Αφού μιλάμε για έμμισθες θέσεις και πολιτική γραμματεία , να προσθέσουμε και τους τομείς , και να δηλώσουμε ότι ποτέ στο κόμμα δεν ενημερωθήκαμε ποιοι και πως επιλέχθηκαν . Όπως τελικά τι ποσοστό του μισθού τους έδιναν οι βουλευτές προ κορωνοϊου στο κόμμα ;

* Δεν μπορείς να τα βάζεις με την παρασιτική ολιγαρχία , αλλά να ψωνίζεις για τα γραφεία του κόμματος από παρασιτικές πολυεθνικές .

* Το κόμμα γέμισε με νεαρά έμμισθα στελέχη τα οποία φυσικά είναι ναί σε όλα προς τον αρχηγό , δεν έχουν ένα ένσημο εργασίας και το κυριότερο είναι αριστεριστές ή αλλιώς άτομα με τις παιδικές ασθένειες του κομμουνισμού όπως έγραφε ο Λένιν .

* Φτάσαμε στο σημείο ο Γιάνης Βαρουφάκης να εξυμνεί τον Καραμανλισμό , να τον εξισώνει με τον Ανδρέα Παπανδρέου , ενώ μας καλεί να μην δαιμονοποιούμε τους ψηφοφόρους του Τραμπ .

* Το άλλο μεγάλο ψέμα ! Δεν μας παίζουν τα ΜΜΕ και ο κακός ΣΚΑΪ . Νιώθουμε όλοι περήφανοι όμως γιατί το ONE , το διαδικτυακό κανάλι του Μαρινάκη , μας είχε πάρει εργολαβία προεκλογικά , όπως και ότι μας αγαπούν τα μέσα του Κουρή ! Θα ντρεπόμασταν να το παίξουμε ( όχι να το δηλώνουμε ) αριστεροί και να έχουμε τα ΜΜΕ του Κουρή δεύτερο σπίτι μας ! Τι σχέση έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον κ. Μώραλη , δήμαρχο Πειραιά και δεξί χέρι του Μαρινάκη ;

* Κοινοβουλευτικά η παρουσία του κόμματος κρίνεται ανεπαρκής κατά την ταπεινή μας άποψη .

* Μπορείς να συνεχίζεις μετά από όλα αυτά να στηρίζεις το κόμμα , να δίνεις τα 5 ευρώ , αλλά μετά μην παραπονιέσαι πως δεν γνώριζες ! Η μεγάλη κλίκα του κόμματος συνεχίζει τις πληρωμένες διακοπές από το δημόσιο χρήμα και των μελών , στην Ρόδο , στην Κέρκυρα , στο εξωτερικό . Ενώ οι νεαροί αριστεριστές ζούν το ονειρό τους και ταυτόχρονα ορέγονται μία συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ . Στην υγειά των κορόιδων .

* Για τα εσωκομματικά δεν θα σας πούμε λεπτομέρειες καθότι τα γνωρίζουν μόνο οι εντός του κόμματος . Κανένα όργανο , πλήρης σκοταδισμός και αδιαφάνεια .

* Παίρνουμε δημόσια λάθος θέσεις για καίρια ζητήματα όπως οι μικροπιστώσεις . Ας δείς Γιάνη , ότι μπορείς να έχεις πέντε καλές ιδέες στα οικονομικά , μπορείς να είσαι γνωστός ανά τον κόσμο , μπορείς να βγάζεις νόμιμα αρκετά χρήματα , μπορείς να έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου , αλλά τελικά δεν τα ξέρεις όλα . Ρώτα στην Γαλλία για τις μικροπιστώσεις και θα καταλάβεις .

* Με λίγα λόγια το ΜέΡΑ25 όχι μόνο δεν πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του , όχι μόνο δεν τηρεί το καταστατικό του , αλλά δεν έχει ελπίδα να κυβερνήσει . Πουλά λοιπόν φθηνό λαϊκισμό που μετά βίας θα το βάλει άλλη μία φορά στην βουλή . Όλα αυτά τα κάνουν μία σέχτα αριστεριστών και καιροσκόπων ( να μην είμαστε άδικοι , υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού , βουλευτές και στελέχη οι οποίοι είναι τίμιοι και αξιόλογοι ) .

* Φεύγουμε περήφανοι , ως Αριστοτέλης Παναγόπουλος χωρίς να θέλω να εκλεγώ ήμουν μακριά 250 ψήφους από την βουλευτική έδρα , πρώτος σε ψήφους με ποιοτικά κριτήρια και 99% πρώτος σε εκλογές με σταυρό στις επόμενες εκλογές . Ο Άλκης Φλωρόπουλος ως ο πρώτος εκλεγμένος από την βάση και όχι διορισμένος , συντονιστής του ΜέΡΑ25 Πάτρας . Όμως δεν μπήκαμε στην πολιτική για τα χρήματα , ούτε για τους τίτλους , φυσικά ούτε για να είμαστε πολιτικά ανακόλουθοι . Μας γνωρίζουν όλοι στην τοπική κοινωνία . Μπήκαμε για ένα καλύτερο αύριο , για αξιοκρατία , για διαφάνεια , για ελπίδα , για τον προοδευτισμό . Σε αυτό το μόρφωμα όμως , δεν έχουμε καμία θέση .

Περικλής ( Άλκης ) Φλωρόπουλος

Αριστοτέλης ( Άρης ) Παναγόπουλος

Από την άλλη, και η υποψήφια βουλευτής Ράνια Νταλλή σε δική της ανάρτηση στο Facebook εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και καιρό νιώθω ξένο σώμα χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

άΡΧΙΣ

Σήμερα διεκπεραίωσα ηλεκτρονικά τη διαγραφή μου από το ΜέΡΑ25. Ήδη από την προεκλογική περίοδο, βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές…Εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα.

Διατηρώ τις λίγες αλλά πολύτιμες φιλίες που έκανα στο χώρο. Τιμώ τους φίλους που με ψήφισαν στη Βοιωτία και είμαι πάντα δίπλα τους σε προσωπικό επίπεδο. Κρατώ την εμπειρία των εκλογών. Οφείλω, όμως, στον πολύτιμο εαυτό μου την απομάκρυνση από πρόσωπα και πράγματα που διαταράσσουν την εσωτερική μου γαλήνη.

Εύχομαι ειλικρινά καλή συνέχεια στους πρώην συνοδοιπόρους μου. / iefimerida

Δείτε επίσης

Ο δήμαρχος Κων/λης, Εκρέμ Ιμάμογλου ΔΕΝ θα πάει την προσευχή στην Αγιά Σοφιά!

Απών από την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τζαμί, θα είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης …