Breaking News

Το ΕΚ υποστηρίζει τις τοπικές αρχές στη μάχη ενάντια στις συνέπειες της πανδημίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 22 May 2020 - 3:37 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Εκτός από τις κύριες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος Sassoli προσέφερε την υποστήριξη του ΕΚ στις τοπικές αρχές παρέχοντας γεύματα, στέγη και ένα κέντρο εξέτασης για τον COVID19.

Τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 δεν έχουν επηρεάσει την δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διασφαλίσει τις νομοθετικές, δημοσιονομικές και ελεγκτικές λειτουργίες του θεσμού.

Εκτός από τις κύριες δραστηριότητες του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προσφέροντας υποστήριξη στην αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κρίσης στους τρεις κύριους τόπους εργασίας του. Ως αποτέλεσμα, τέθηκαν σε ισχύ διαφορετικές συμφωνίες με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αιτημάτων και αναγκών λόγω των συνθηκών.

“Βρισκόμαστε όλοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αγγίζει τις ζωές των ανθρώπων. Αυτή η κρίση πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους, συμπεριλαμβανομένων των θεσμών, να δώσουμε το καλό παράδειγμα ” δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου DavidSassoli.

Βρυξέλλες

Χάρη στις υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης, το ΕΚ παρέχει περίπου 7.000 γεύματα την εβδομάδα από τις 14 Απριλίου, τα οποία διανέμονται σε συνεργασία με διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις: τη RestoduCoeurSaintGilles, τη DoucheFLUX, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Μητέρα Τερέζα και το CPASIxelles. Επίσης, το Κοινοβούλιο παραδίδει γεύματα για το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Saint Pierre.

Επιπλέον, έχει προσφερθεί καταφύγιο σε 100 ευάλωτες γυναίκες στις εγκαταστάσεις του ΕΚ στις Βρυξέλλες. Η οργάνωση Samusocial της περιφέρειας των Βρυξελλών έχει αναλάβει τον συντονισμό στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του κτηρίου Kohl του ΕΚ από τις 29 Απριλίου. Το Κοινοβούλιο παρέχει στην οργάνωση την τροφοδοσία 7 ημέρες την εβδομάδα, σε μια καφετέρια αναπροσαρμοσμένη ώστε να τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα.

Ακόμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διαθέσει μέρος του στόλου αυτοκινήτων και φορτηγών του για τη μεταφορά προμηθειών και την παράδοση γευμάτων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στρασβούργο

Το Κοινοβούλιο συνεργάζεται με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό και σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης του Στρασβούργου, παρέχει 500 γεύματα την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για άτομα που έχουν ανάγκη.

Σε συνεργασία με τις αρχές του νομού Κάτω Ρήνου, ένα κέντρο εξέτασης για τον COVID-19 άνοιξε στο κτίριο Louise WEISS του ΕΚ στο Στρασβούργο στις 11 Μαΐου. Τέσσερα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια της περιοχής είναι υπεύθυνα για τις εξετάσεις του γενικού πληθυσμού, ενώ οι δράσεις εποπτεύονται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας του Grand-Est (ARS) και τη Νομαρχία Κάτω Ρήνου. Το ΕΚ έχει επίσης διαθέσει τον στόλο αυτοκινήτων / φορτηγών του για τη μεταφορά προμηθειών εφόσον χρειάζεται.

Λουξεμβούργο

Το ΕΚ συνεργάζεται με τις τοπικές οργανώσεις Abrigado, Caritas και τον Ερυθρό Σταυρό και παρέχει 500 γεύματα την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για άτομα που έχουν ανάγκη. Θάλαμοι διερμηνείας (με γυάλινα παράθυρα) που χρησιμοποιήθηκαν για εξωτερικές αποστολές έχουν επίσης διατεθεί σε ένα γηροκομείο στο Bettembourg, επιτρέποντας στους διαμένοντες να δουν τους συγγενείς τους, μετά από πολλές εβδομάδες περιορισμού, χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης. / theviewer

Δείτε επίσης

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Τι ακριβώς πέτυχε η Ελλάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης

Τα ξημερώματα της Τρίτης ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών των κρατών-μελών σχετικά με τον …