Σχοινάς «αδειάζει» Μουτζούρη για προσφυγικό: Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 20 Feb 2020 - 11:04 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, «αδειάζει» τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίο, Κώστα Μουτζούρη.

Ο περιφερειάρχης με ανάρτησή του στο Facebook, μετέφερε συνομιλία που ισχυρίζεται ότι είχε με τον Έλληνα επίτροπο αναφορικά με το προσφυγικό, η οποία όπως προκύπτει από το tweet του τελευταίου, έχει διαστρεβλωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς φέρεται να είπε: «…η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως τους.

Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία …» .

Το ηχηρό «άδειασμα» από τον Μαργαρίτη Σχοινά ήρθε σήμερα. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Margaritis Schinas

@MargSchinas

Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Δείτε επίσης

Γράμμα της Αννας Ασημακοπούλου στους ευρωβουλευτές με αφορμή την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (video)

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου | Η σύνοδος Κορυφής αυτή την εβδομάδα συμπίπτει με την επέτειο 2500 χρόνων …