Breaking News

Μ.Κεφαλογιάννης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία εθνικά επιζήμια συμφωνία» (audio int)

video, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 13 Jan 2019 - 1:34 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία εθνικά επιζήμια συμφωνία» δήλωσε στο Notosnews FM, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την έγκριση από την Βουλή των Σκοπίων της επίμαχης συμφωνίας που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.  

«Ούτε μακεδονικό έθνος υπάρχει, ούτε μακεδονική γλώσσα –κάτι που έχει καταγγείλει και η Βουλγαρία.

Εμείς δίνουμε την μάχη να μην κυρωθεί από το Εθνικό Κοινοβούλιο. Εάν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργούνται τετελεσμένα. Η Δημοκρατία έχει υποχρεώσεις» όπως τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Ερωτηθείς τι πρόκειται να γίνει από την στιγμή που η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος κα Άγκελα Μέρκελ και οι ΗΠΑ στηρίζουν την Συμφωνία και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, απάντησε:

«Εμάς, μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Έχουμε δύο όπλα: το βέτο στο ΝΑΤΟ και το βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε κι άλλες 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα ‘Μακεδονία’.

Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει ποιες είναι οι δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στα δικά μας συμφέροντα.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές έχουν μεγάλες ευθύνες. Εμείς δεν τους λέμε ‘γερμανοτσολιάδες’ ή ‘προδότες’. Λέμε ότι παραχωρούν την εθνική κυριαρχία με αυτή την συμφωνία την οποία θα τα βρούμε μπροστά μας.

Στην Οικονομία τα θέματα τα λύνουμε. Στα εθνικά μας όμως ζητήματα, τα κουβαλάς για αιώνες. Μια λάθος εθνική επιλογή είναι ένα πρόβλημα που θα το βρούμε στο μέλλον. Όχι από τα ίδια τα Σκόπια αλλά από τους συσχετισμούς με τα άλλα κράτη.

Εάν δημιουργηθεί μία πλειοψηφία από 145 βουλευτές, θα περάσει και θα δημιουργηθεί ένα τετελεσμένο στα εθνικά μας ζητήματα».

«Το κλίμα στην Ευρώπη για την Τουρκία είναι πολύ βαρύ»

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση στην Άγκυρα, της ευρωπαϊκής επιτροπής που αποτελείται από Τούρκους βουλευτές και ευρωβουλευτές -στην οποία προεδρεύει- ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Το κλίμα στην Ευρώπη για την Τουρκία είναι πολύ βαρύ διότι ο κ. Ερντογάν δεν τηρεί και στο εσωτερικό αυτό που λέμε ευρωπαϊκό κεκτημένο, το ‘κράτος δικαίου’, την διάκριση των εξουσιών, με τις φυλακίσεις κ.λπ.

Αυτό είναι κάτι που δεν το αποδέχεται η Ε.Ε. ενώ διατηρεί μια επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και μια ρητορική που δεν γίνεται αποδεκτή υβρίζοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτή η Τουρκία είναι απομονωμένη.

Βέβαια, μια Τουρκία δεν μπορεί να είναι στο περιθώριο των εξελίξεων γιατί αν αποσταθεροποιηθεί, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή.

Όμως σε καμιά των περιπτώσεων η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει αποδεκτές αυτές τις συμπεριφορές. Γι αυτό και υπάρχουν φωνές στην Ε.Ε. που θέλουν να σταματήσει κάθε ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας και να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις και όλες οι διαπραγματεύσεις.

Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία να συμπεριφέρεται ως ένα κράτος ειρηνικό στην περιοχή που προσθέτει αξία για την ασφάλεια και ελευθερία των λαών στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως διευκρίνισε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. επειδή η Ελλάδα έχει διαχρονικά αυτούς τους γείτονες, «τηρούμε μια στάση συναίνεσης και πίεσης προς την Τουρκία ώστε να έρθει προς την κατεύθυνση που λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη.

Οι καταδίκες προς την Τουρκία είναι πρωτοφανείς. Είναι εύκολο να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Όμως εμείς, την θέλουμε να είναι εξαρτημένη από την Ε.Ε. για να καταδικάζεται για όλες τις επιθετικές της ενέργειες και συμπεριφορές που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές». / Πέγκυ Ντόκου

ΗΧΗΤΙΚΟ – AUDIO

Δείτε επίσης

Κατερίνα Μάρκου στον ANT1: «O ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε το όνομα, τη γλώσσα, την ιθαγένεια, την ταυτότητα όλων των Μακεδόνων» (video)

Για το μήνυμα πολιτικής αλλαγής που θα δώσουν οι ευρωεκλογές και για την καταστροφική διαχείριση …