Κύρτσος – Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη έχει κρίση στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική (video)

video, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 27 Jan 2020 - 5:22 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Ευρώπη έχει κρίση στρατηγικής στην εξωτερική της πολιτική ενώ αντίθετα με τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της συνόδου του Βερολίνου τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά όσο φαίνονται, επισημαίνουν στο CNN Greece ο κ. Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως λέει ο κ. Κύρτσος το κενό που αφήνουν οι ΗΠΑ αποχωρώντας σταδιακά από την ευρύτερη περιοχή δεν μπορεί να το καλύψει η Ευρώπη καθώς η Γερμανία που είναι και η ισχυρότερη χώρα, χρησιμοποιεί την οικονομική της δύναμη για να εξυπηρετήσει τους δικούς της στόχους.

Αυτό αφήνει πεδίο ανοιχτό σε τρίτους παίχτες που είναι πιο αποφασισμένοι όπως η Ρωσία και η Τουρκία να αναλάβουν ρόλο στην περιοχή. Ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτει ότι η εκεχειρία στη Λιβύη υπονομεύτηκε από την πρώτη στιγμή και οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνει δεν είναι ισχυρές.

Η Ευρώπη προσπάθησε να προλάβει την εμπλοκή τρίτων χωρών στη Λιβύη και το θετικό είναι, όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης ότι για πρώτη φορά υπήρξε κοινή στρατηγική για το θέμα της Λιβύης.

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Κύρτσος λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη ενώ η Ευρώπη μετέτρεψε τη χώρας μας σε τόπο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών με τον κ. Ανδρουλάκη να τονίζει ότι ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά και δεν εκμεταλλευτήκαμε τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Αναφορικά με το Brexit ο κ. Κύρτσος τονίζει ότι θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα και στα δύο μέρη και θα καταστήσει την Ευρώπη ανίκανη να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα ενώ ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για την κοινή άμυνα. / CNN Greece 

Δείτε επίσης

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ο Μηνάς Νικολάου

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, όπως επαναβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο NotosNews και …