ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Πράσινο φως για την ένταξη στην Ε.Ε. των Σκοπίων κ της Αλβανίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 6 Feb 2020 - 10:01 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων των Σκοπίων (Βόρειας Μακεδονίας) και της Αλβανίας, εμφανίσθηκε η Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν (Γερμανίδα πολιτικός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). 

Μετά την άρνηση του Ευρωκοινοβουλίου πέρσι, για οποιαδήποτε συζήτηση έναρξης των διαπραγματεύσεων με απώτερο στόχο την ένταξη των δύο αυτών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργήθηκαν αρκετές τριβές και δυσαρέσκειες. 

Η Ελλάδα και οι Έλληνες ευρωβουλευτές εξέφρασαν κατ’ επανάληψη την στήριξη προς αυτές τις χώρες, καθώς θα δημιουργηθεί ένα πιο θετικό κλίμα στις μεταξύ μας σχέσεις εφόσον υπάρχει ο απώτερος στόχος να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Η φον ντερ Λάιεν πάντως έδωσε την ‘είδηση’ με την ανάρτησή της στο twitter: 

Καλό μήνυμα προς τους φίλους των Δυτικών Βαλκανίων σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει ένα αξιόπιστο και δυναμικό σχέδιο ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Η διεύρυνση της ΕΕ είναι μια κατάσταση WIN-WIN. #geopoliticalcommission / Π.ΝΤ. / theviewer 

Δείτε επίσης

Γράμμα της Αννας Ασημακοπούλου στους ευρωβουλευτές με αφορμή την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (video)

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου | Η σύνοδος Κορυφής αυτή την εβδομάδα συμπίπτει με την επέτειο 2500 χρόνων …