Αποτυχία της λειτουργίας της ΕΕ καταγγέλλει ο Μακρόν (video)

video, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2 Jul 2019 - 2:55 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Αποτυχημένη χαρακτήρισε τη λειτουργία της ΕΕ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά και την ολονυκτία που προηγήθηκε, χωρίς να αποδώσει καρπούς.

Οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδρίαζαν από χθες με στόχο την εύρεση αντικαταστάτη για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και των άλλων κομβικών θέσεων στην Ευρώπη.

Για την ασυμφωνία που υπήρξε, ο Μακρόν έδειξε ως κύριο υπεύθυνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. «Τελειώσαμε την ημέρα με κάτι που μπορούμε να ονομάσουμε αποτυχία. Είναι μια πολύ αρνητική εικόνα που δίνουμε για το Συμβούλιο και την Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτό που συνέβη τόσες ώρες», δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτή η αποτυχία έρχεται σε συνέχεια της διαίρεσης στο ΕΛΚ και το γεωγραφικό διαχωρισμό στο Συμβούλιο.

«Η αξιοπιστία μας είναι βαθιά μολυσμένη. Με αυτές τις συναντήσεις που είναι υπερβολικά μακρές και δεν οδηγούν σε τίποτα, δίνουμε μια εικόνα της Ευρώπης που δεν είναι σοβαρή», συνέχισε, προσθέτοντας ότι εμπόδιο στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού μπήκαν προσωπικές φιλοδοξίες και κρυφές ατζέντες.

Επιπλέον, ο Μακρόν εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν το μέλλον της ΕΕ τελικά βρίσκεται σε μια νέα διεύρυνση, όταν δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις μεταξύ των 28.

«Θα αρνηθώ κάθε είδος διεύρυνσης, εάν δεν υπάρξει μια βαθιά μεταρρύθμιση στη θεσμική λειτουργία της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Η διακοπή είναι ενδεικτική της σκληρής διαπραγμάτευσης, που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στην πιο μεγάλη χρονικά Σύνοδο, που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ιστορία της ΕΕ, ξεπερνώντας ακόμη και τη Σύνοδο του 2015 για το ελληνικό ζήτημα.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν σήμερα να συμφωνήσουν για το ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε αξιωματούχος.

Όσον αφορά το γιατί δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία και το ποιο ακριβώς είναι το προβληματικό σημείο, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Ολόκληρο το πακέτο». / Newsbreak

BINTEO

Δείτε επίσης

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ο Μηνάς Νικολάου

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, όπως επαναβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο NotosNews και …