Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ήρθε η ώρα επιτέλους να περάσουμε από τις δηλώσεις στις κυρώσεις!» (video)

video, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 15 Sep 2020 - 5:36 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συζήτηση για την επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τον ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε εμφατικά, ότι είναι ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης της Ελλάδος και της Κύπρου από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, επειδή η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα πρέπει να είναι η επιβολή κυρώσεων.

«Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που πρέπει να επιλέξεις με ποιανού το μέρος είσαι. Στην αντιμετώπιση των Τουρκικών απειλών, στον εκβιασμό και στην προκλητικότητα της Τουρκίας και στις ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου, θεωρώ αυτονόητο ότι η ΕΕ έχει πάρει το μέρος των Κρατών Μελών της» σημείωσε η κα Ασημακοπούλου.

Σχολιάζοντας την μέχρι στιγμής στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα είπε: «Mέχρι στιγμής, έχουμε αλλεπάλληλες δηλώσεις. Δηλώσεις, δηλώσεις, δηλώσεις. Ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις. Ευπρόσδεκτη η αποκλιμάκωση και ο διάλογος. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις.»

Και κλείνοντας την ομιλία της δήλωσε: «Στην πολιτική δεν κρίνεσαι εν τέλει από τις δηλώσεις, αλλά από το αποτέλεσμα. Και είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια. Ήρθε η ώρα επιτέλους να περάσουμε από τις δηλώσεις στις κυρώσεις!»

BINTEO

Δείτε επίσης

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ο Μηνάς Νικολάου

Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, όπως επαναβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο NotosNews και …