Breaking News

Χ.Θεοχάρης: Προχωράμε με προσοχή για τον Τουρισμό – Ανοίγει η Κρουαζιέρα

Επικαιρότητα, Τοπικά 8 Aug 2020 - 12:47 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Με τους τοπικούς φορείς του Τουρισμού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αμέσως μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρόντες ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δ/σου τη Ν.Δ. κ.κ. Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνης Καμπουράκης, η καθηγήτρια κα Τόνια Μοροπούλου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Ευστρατίου και Κώστας Χρυσοχοϊδης, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, όλοι οι τοπικοί φορείς (ΤΕΕ, ΟΕΕ, Ξεναγοί, Ιδιοκτήτες Ταξί, ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, ο σύλλογος ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, ο σύλλογος καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης κ.λπ.)

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την εξέλιξη της φετινής σεζόν, ο κ. Χ.Θεοχάρης υπογράμμισε τα εξής:

«Είμαι χαρούμενος που βρεθήκαμε μαζί με τον πρωθυπουργό κ. Κ.Μητσοτάκη στην Ρόδο, ένα ιδιαίτερο νησί, ένα νησί που δίδαξε τον Τουρισμό στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, η οποία, όμως μπορεί να μας αφήσει παράθυρο αισιοδοξίας. Κι αυτό γιατί έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε την υγειονομική κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, ενισχύοντας το προφίλ της χώρας μας, σε όλους τους τομείς.

Πρέπει όλοι μας να προσέξουμε το επόμενο διάστημα. Είναι θετικό και ευχάριστο το γεγονός πως όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει σε εργαζόμενους στον Τουρισμό, είναι αρνητικοί (δεν έχει βρεθεί ούτε ένα θετικό κρούσμα) που σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα τηρούνται και όλοι μας, έχουμε συνταχθεί σε αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε αυτή την χρονιά.

Φέτος, είναι μια χρονιά επένδυσης για το μέλλον του Τουρισμού και το μέλλον της χώρας. Τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά για όσους άνοιξαν κι ελπίζω να το δουν αυτό και οι υπόλοιποι που περιμένουν κι ετοιμάζονται να ανοίξουν. Εκτιμώ ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα έχουμε μεγαλύτερη ενεργοποίηση των τουριστικών δυνάμεων της χώρας μας. Όσο η Ελλάδα είναι επιτυχημένη στην υγειονομική διαχείριση, τόσο θα μπορεί να στηρίζεται και στην αύξηση του Τουρισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα της Κρουαζιέρας, ο Υπουργός Τουρισμού είπε: «Η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα κρουαζιερόπλοια με όλα τα πρωτόκολλα. Συνέβαλλε να υπάρξουν πρωτόκολλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κι αυτό πρέπει να μας κάνει περήφανους.

Εάν ανοίξει η Κρουαζιέρα θα ακολουθήσει όλους τους υγειονομικούς κανόνες που μας έχουν πει οι γιατροί και οι ειδικοί. Το αν θα υπάρξει ζήτηση, είναι ένα άλλο ζήτημα. Εμείς πάντως, έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε και ο τελευταίος τουρίστας που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα, να νιώθει ασφαλής». / πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε επίσης

ΠΑΠΠΑΣ: Με τα έκτακτα μέτρα που έλαβε, η κυβέρνηση απετράπη ισχυρό κύμα απολύσεων

Τo θετικό ισοζύγιο του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Αύγουστο 2020, επιβεβαιώνει ότι τα …