Breaking News

Χατζημάρκος: Από Σεπτέμβριο, το νέο σχήμα – Η… εκεχειρία, οι δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα της Ρόδου

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 29 May 2019 - 10:43 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα αλλά και απαντήσεις στους επικριτές του έδωσε την Τρίτη 28 Μαϊου 2019, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 26ης Μαΐου 2019, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την Περιφέρειά μας και για τα νησιά, το Νότιο Αιγαίο. Είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη με μεγαλύτερο βάρος –υπό την έννοια της ευθύνης- γιατί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά εμπιστοσύνης, δόθηκε χτες από τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στην παράταξή μας και στην περιφερειακή αρχή» όπως είπε ευχαριστώντας τους νησιώστες για την εμπιστοσύνη τους.

Από Σεπτέμβριο, το νέο σχήμα

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πάντως ότι «έως τις 31 Αυγούστου το διοικητικό σχήμα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, για εμάς δεν υπάρχουν χρονικά ορόσημα. Υπάρχουν μόνο έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες και στόχοι οι οποίοι έχουν συνέχεια. Δεν υπάρχουν στην ομάδα ‘αρχηγίσκοι’ ή ‘φατρίες’.

Η ομάδα θα συνεχίσει από 1η Σεπτεμβρίου με άλλη σύνθεση. Το 2017 πήρα την απόφαση να κρατηθώ πολύ μακριά από την πεπατημένη του παλαιού πολιτικού συστήματος με έναν τρόπο που είχε… αιμορραγία –αλλά δεν με πτόησε ποτέ.

Τον Μάρτιο του 2017 μετά τον ανασχηματισμό ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα προβλήματά μου –προβλήματα στα μάτια… τρίτων και προβλήματα – ευκαιρίες στα μάτια κάποιων που έψαχναν ευκαιρία να χτυπήσουν ή να πλήξουν. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις με καθαρό τρόπο και δεν φοβάσαι έλεγχο, συνεχίζεις με ψηλά το κεφάλι και προχωράς» και μίλησε για την στρατηγική που ακολούθησε:

Η ‘εκεχειρία’, οι δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα της Ρόδου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα κηρύξει ‘εκεχειρία’, ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Δεν κηρύσσω εκεχειρία, διότι δεν κήρυξα ποτέ τον πόλεμο. Δεν ήμουν επιτιθέμενος. Ήμουν αμυνόμενος όπως και οι συνεργάτες μου.

Για μένα οι εκλογές τελείωσαν και σε ό,τι αφορά τη νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, θα απευθύνω μια ανοιχτή πρόσκληση να δουλέψουμε όλοι μαζί για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Αν είναι αληθής η πίστη κάποιων εξ αυτών η συνεργασία, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το αποδείξουν» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις είπε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι μια αποτύπωση της στιγμής, μια πολιτικής πραγματικότητας. Από τον Δεκέμβριο κι έπειτα είδα πέντε δημοσκοπήσεις τεσσάρων διαφορετικών εταιρειών. Στις 4 από τις 5 ήταν μπροστά η παράταξή μας με σημαντικά ποσοστά.

Ούτε δήλωση έκανα, ούτε πανηγύρισα. Σε μία από αυτές ήμασταν πίσω. Οποτεδήποτε έβγαινε μια δημοσκόπηση που ήμασταν μπροστά ακολουθούσαν σχόλια ότι ήταν ‘στημένες’ από μένα και fake. Υπήρξε αυτή η υστερία. Με ποια στοιχεία βγαίνεις και λες τέτοια πράγματα; Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς τίποτα.

Τα ΜΜΕ έκαναν μετρήσεις για όλη την Ελλάδα και με κατηγόρησαν ότι ήταν στημένες από μένα στο Νότιο Αιγαίο. Τόση παρακμή; Θυμίζω ότι το 2014 πάλι με έφερναν 17 μονάδες πίσω αλλά τελικά δεν ήταν έτσι».

Ερωτηθείς ειδικά για το αποτέλεσμα της Ρόδου, απάντησε: «Το νησί της Ρόδου δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλο νησί, πολύ δυσκολότερα ‘μαζεύεται’ πολιτικά με την έννοια να καταφέρεις να πιάσεις το 50% και δη την α’ Κυριακή.

Το αποτέλεσμα, είναι πάρα πολύ αισιόδοξο για εμάς γιατί στη Ρόδο δεχτήκαμε την μεγαλύτερη πολεμική. Είναι πολύ ευχάριστο το ότι επιβεβαιώνεται η πολιτική που γίνεται στην βάση επιχειρημάτων. Έχω αποδείξεις γι αυτά που λέω. Η Ρόδος είναι το πι δύσκολο νησί και είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα και αποδεικνύει ότι το μήνυμά μας, πέρασε σε όλους αφού ήταν καθαρό».

Για το αποτέλεσμα της α’ Κυριακής στον Δήμο Ρόδου, είπε: «Η κοινωνία μιλάει, την σέβεσαι, την ακούς και είναι ένα μήνυμα που δεν είναι δύσκολο να το αποκωδικοποιήσεις».

Το περιβόητο… ελικόπτερο και το ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Κληθείς να σχολιάσει το περιβόητο… ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποίησε και κατηγορήθηκε για το ποιος το πλήρωσε καθώς και το ταξίδι που έκανε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χατζημάρκος ήταν κατηγορηματικός:

«Η χυδαιότητα όλης αυτής της προεκλογικής περιόδου, πάνω σε αυτό βασίστηκε. Δικά μου λεφτά, ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Όσο δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν. Όσο χυδαίος κι αν είναι. Και την φωτογραφία στο ελικόπτερο, την βγάλαμε μόνοι μας. πληρώνουμε νόμιμα, ανεβάζουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τον λογαριασμό των μετακινήσεών μας.

Όσοι θέλουν ν’ ασχοληθούν με μετακινήσεις, είχε άλλον υποψήφιο ο οποίος καταδικάστηκε, γιατί έκλεβε χρήματα του δημοσίου για τις μετακινήσεις του! Εκεί.. Τσιμουδιά, οι καθηγητές της ηθικής περί μετακινήσεων!!! Ο κ. Χατζημάρκος έχει τιμολόγιο για την μετακίνησή του και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Έχω κάνει εκατοντάδες ταξίδια ως περιφερειάρχης. Δεκάδες από αυτά τα πληρώνω από την τσέπη μου. Όπως και για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πήγα καλεσμένος του Προέδρου των ΗΠΑ ως περιφερειάρχης, ήμουν υποχρεωμένος να το χρεώσω στην Περιφέρεια και δεν το έκανα. Οι υποκριτές… ούτε την αλήθεια αγαπούν, ούτε το δημόσιο χρήμα…» κατέληξε χαρακτηριστικά. / dimokratiki

BINTEO

Δείτε επίσης

Θρίλερ με τα κέντρα κλειστού τύπου: ‘Ναι’ από Χατζημάρκο – ‘Όχι’ από Μουτζούρη

Υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες στα νησιά του …