Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου

Ελλάδα, Επικαιρότητα 5 Nov 2017 - 6:57 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Παγιώνεται» η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον Σύριζα στις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου δίνοντας σαφές και καθαρό προβάδισμα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Τα ευρήματα όμως δεν είναι και τόσο ικανοποιητικά που να δημιουργούν κλίμα ευφορίας στην Πειραιάς. Κι αυτό διότι τα ποσοστά της Ν.Δ. την ανεβάζουν  γύρω στο 30-31% κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καρπωθεί την δυσαρέσκεια του κόσμου για την κυβέρνηση και να αγγίξει την αυτοδυναμία.

Από την άλλη, στον Σύριζα η συσπείρωση παραμένει σε υψηλά ποσοστά (περίπου στο 45-50%) αν και δημοσκοπικά είναι ακόμη αρκετά χαμηλά ακόμη, γύρω από το 20%.

Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δεν δείχνουν τάσεις ανόδου αφού στις τελευταίες έρευνες καταγράφεται στασιμότητα ή και πτώση της ΔΗΣΥ της Φώφης Γεννηματά όσο και για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Το ευρύτερο εκλογικό σώμα της Κεντροαριστεράς δείχνει επιφυλακτικό να εμπιστευθεί τα υπάρχοντα κόμματα (ΔΗΣΥ και Ποτάμι) υπό τις παρούσες συνθήκες και απομένει να δούμε αν το αποτέλεσμα της κάλπης θα δώσει άλλη ώθηση στον χώρο αυτό.

Τέλος, το ΚΚΕ, ΛΑΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραμένουν στάσιμα ενώ ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Σταθερά ποσοστά για την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την Ενωση Κεντρώων χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις.

Συνεπώς, η Ν.Δ. είναι αυτή που πρέπει να σκεφτεί πλέον σοβαρά τα περιθώρια ανόδου που έχει, ενώ ο Σύριζα, μάλλον θα χρειαστεί να κοιτάξει πώς θα σταματήσει την κατρακύλα εν αναμονή και των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά μέχρι τις γιορτές.

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …