Breaking News

Τα πρωτοχρονιάτικα Μηνύματα του περιφερειάρχη και του δημάρχου Ρόδου

Επικαιρότητα, Τοπικά 31 Dec 2019 - 10:00 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου

Στην αφετηρία ξανά!

Ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει.

Αποχαιρετούμε το 2019, τη χρονιά ορόσημο, που τα νησιά μας γύρισαν σελίδα.

Τη χρονιά που οι αξίες,  που ως Περιφερειακή Αρχή απαρέγκλιτα υπηρετούμε στην πράξη,  η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που χτίσαμε και συνεχίζουμε να χτίζουμε καθημερινά, ο αγώνας που δώσαμε και δίνουμε για να κρατηθούν όρθια τα νησιά μας, οι πρωτοβουλίες που πήραμε, οι πρωτιές που καταφέραμε, οι κορυφές που κατακτήσαμε,  τιμήθηκαν από τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.

Ήταν για μας μια χρονιά που έβαλε ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ της πολιτικής ευθύνης και της συνέπειας στον ωραίο στόχο που υπηρετούμε: το υπέροχο Νότιο Αιγαίο.

Στην έλευση του νέου έτους, δηλώσουμε εμφατικά τη βούλησή μας για διαρκή, ακούραστη προσπάθεια,  για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

Κάθε καινούργια χρονιά επιφυλάσσει ευκαιρίες, δυνατότητες, πιθανότητες, νέους στόχους, νέα στοιχήματα, νέες προκλήσεις  νέα ξεκινήματα.

Δίνει την αφορμή να τα δούμε όλα με φρέσκια ματιά, να σκεφτούμε και να δράσουμε “εξω από το κουτί”, αντισυμβατικά και με ευρηματικότητα, για να δώσουμε τις λύσεις που περιμένουν τα νησιά μας.

Καλωσορίζουμε το 2020 με την αισιοδοξία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι το μέλλον φέρνει μόνο αυτά για τα οποία έχεις δουλέψει. Κι εμείς έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για το “αύριο” που αξίζουν τα νησιά μας.

Με δύναμη, μ’ ελπίδα, συνεχίζουμε σταθερά, με μόνη επιδίωξη ένα Νότιο Αιγαίο κοινωνικής ευημερίας και δικαιοσύνης, οικονομικής προόδου και ευημερίας. Ένα Νότιο Αιγαίο, υπερήφανο,  θωρακισμένο απέναντι στις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιόδου και σε κάθε επιβουλή.

Στην ανατολή της νέας χρονιά, σας καλώ όλες και όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό στόχο.  Σας καλώ στον υπέροχο κόσμο της πολιτικής της ευθύνης, της συνέπειας και της αφοσίωσης. Αυτής της πολιτικής που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα, την αγωνία, την ανασφάλεια.  Να διαμορφώσουμε καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης που  θα συμβάλουν στην παραμονή των νέων στα νησιά μας.

Οι περήφανοι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, να αντέχουν, να προοδεύουν, να γίνονται πρότυπο, να αναδεικνύονται πρωταθλητές ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, στις πιο φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Η συμμετοχή στα κοινά αυτών των ενεργών και υπεύθυνων πολιτών είναι  η ουσιαστικότερη προϋπόθεση για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και τη διασφάλιση ενός καλύτερου και παραγωγικότερου μέλλοντος για μας και τις γενιές που ακολουθούν. Είναι η μεγαλύτερη πηγή της αισιοδοξίας μας για το μέλλον.

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους, δεσμευόμαστε ως Περιφερειακή Αρχή, να σταθούμε δίπλα τους, διαμορφώνοντας τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον: πρωταθλητισμό.

Πρωταθλητισμό παντού!

Εις υγείαν του νέου έτους,  της νέας αφετηρίας για καινούργιες κορυφές.

Χρόνια πολλά!

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

 Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου  η νέα χρονιά να  βρει όλες  τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες  με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Με δημιουργικότητα σε κάθε επιχείρηση και ευημερία σε κάθε ροδίτικο σπίτι. Με δύναμη και  ελπίδα, σε πείσμα των δυσκολιών. Με περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητα μας.

Στον  ευλογημένο και φιλόξενο τόπο μας που  γοητεύει ολόκληρο τον κόσμο,  η νέα χρονιά έρχεται με την προσδοκία η Ρόδος να ανέβει ψηλότερα, να ξανακερδίσει την αίγλη και τη λάμψη που αξίζει, να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες υψηλότερων  εισοδηματικών κατηγοριών σε όλη τη διάρκεια του έτους. Η προσδοκία αυτή είναι μια ρεαλιστική  δυνατότητα  της νέας χρονιάς   και  ως Δημοτική Αρχή έχουμε τη βούληση να την αξιοποιήσουμε υπεύθυνα και  να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους, για την τοπική οικονομία και κοινωνία, για κάθε Ροδίτη ξεχωριστά.

Ενώνουμε τις ευχές, τα όνειρα και τις προσδοκίες όλης της Ρόδου.   Όλοι  μαζί, Δήμος και δημότες, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να μην αλλάξουμε απλά τη  χρονιά αλλά να αλλάξουμε τη Ρόδο. Είναι στο χέρι μας,  το 2020 να είναι χρονιά – ορόσημο, χρονιά που θα βάλουμε  τα γερά θεμέλια της Ρόδου του 21ου αιώνα, της Ρόδου που μας αξίζει και μας κάνει περήφανους.

Δείτε επίσης

Συνέδριο ΚΕΔΕ 16 και 17 Μαρτίου: Μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της Αυτοδιοίκησης στην ατζέντα

«Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είναι το θέμα στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η …