Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN: Η Αμανπούρ έβαλε την Ελλάδα στο…. G20 (video)

video, Ελλάδα, Επικαιρότητα 2 Apr 2020 - 8:01 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Στα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα» αποτελέσματα των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και προειδοποίησε πως «θα πληρώσουμε» οποιαδήποτε χαλάρωση.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη».

«Η υγειονομική κρίση είναι παγκόσμια, η αντιμετώπισή της είναι εθνική. Το πιστοποιούν τα κρούσματα και οι απώλειες σε χώρες με μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερο μέγεθος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας και παραδείγματα των δεινών που περνούν άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

«Βρίσκομαι εδώ υπηρετώντας και ένα πρόταγμα πολιτικό» επισημαίνοντας ότι απορρίπτει αυταρχικά ακραία μέτρα όπως στην Ουγγαρία.

«Ο δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος είναι πάντα ο δρόμος της αλήθειας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν «πολύ νωρίς» σε συνδυασμό με μια καμπάνια ενημέρωσης και ταυτόχρονο σχεδιασμό των πρώτων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων.

«Κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να σας ρωτήσω γιατί πριν συνδεθούμε αναφέρθηκα σε κάποιους ηγέτες οι οποίοι, πολύ απλά, δεν δέχονται τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά βρίσκονται ακόμη σε άρνηση σχετικά με το τις συμβαίνει.

Ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Βραζιλίας, ο οποίος συνομιλεί με κόσμο, σφίγγει χέρια, δεν εφαρμόζει το social distancing και καλεί τους ανθρώπους να το δεχθούν γενναία “σαν άνδρες”. Μπορείτε να μου πείτε τι θα του λέγατε αν τον συναντούσατε στο τραπέζι μιας διάσκεψης του G20;», είπε συγκεκριμένα η Κριστιάν Αμανπούρ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε άμεσα το λάθος στην ερώτηση της δημοσιογράφου. «Πρώτα απ’όλα εύχομαι η Ελλάδα να γίνει πολύ γρήγορα μέλος του G20, δεν συμμετέχουμε στο G20», απάντησε ο πρωθυπουργός κάνοντας την Κριστιάν Αμανπούρ να γελάσει και συνέχισε:

«Αν τον συναντούσα πάντως θα του έλεγα ότι διαπράττει ένα τεράστιο λάθος. Ο ιός αυτός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τον σταματήσουμε: το social distancing και το να λέμε στους πολίτες την αλήθεια. Δεν γνωρίζω αν το κλίμα στην Βραζιλία μάς επιτρέπει διαφορετικές υποθέσεις, αλλά από ένα σημείο και μετά είμαστε φορείς μίας ευθύνης.

Εγώ αισθάνομαι ότι έχω την τεράστια ευθύνη να λέω στους πολίτες μου την αλήθεια, είναι πολύ επώδυνο να μένεις σπίτι. Όλοι υποφέρουμε από τις οικονομικές συνέπειες αυτού του lockdown». / iefimerida/ ert

BINTEO

Δείτε επίσης

Emma – Η ηρωίδα της Jane Austen στην πιο cool εκδοχή της (video)

Το αισθηματικό δράμα εποχής Emma. μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του διάσημου μυθιστορήματος της Jane Austen, …