Breaking News

Στρ. Kαρίκης στην κεντρική ομιλία του: «Να βάλουμε ένα τέλος στην περίοδο της παρακμής» (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 24 May 2019 - 11:42 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Τις προεκλογικές δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης «Νέα Μέρα» παρουσίασε χθες σε ένα πολυπληθές ακροατήριο σε ξενοδοχείο της Ιξιάς, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ κ. Στράτος Καρίκης. O κ. Καρίκης τόνισε εισαγωγικά ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι μια και μοναδική ευκαιρία…

«Να βάλουμε τέλος στην περίοδο της παρακμής, στο Δήμο Ρόδου που κινείται με τον αυτόματο πιλότο. Να βάλουμε τέλος στις λογικές αυτών που έχουν μια ιδιοκτησιακή και αριστοκρατική αντίληψη για τα κοινά και για τη Ρόδο μας. Αυτών που θεωρούν ότι όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται.

Την Κυριακή έχουμε μία και μοναδική ευκαιρία. Να στηρίξουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, να στηρίξουμε νέους, ικανούς και άφθαρτους ανθρώπους. Για να ξημερώσει, επιτέλους, μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τη Ρόδο μας».

Σε ό,τι αφορά την παράταξή του επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που «εκφράζει όλες τις νέες, υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Ρόδου. Όλους αυτούς που δεν αναζητούν καρέκλες και αξιώματα αλλά θέλουν να προσφέρουν έργο γιατί αγαπούν αυτό τον τόπο».

Πρόσθεσε ότι η παράταξη έχει ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για την επόμενη μέρα και δυνατό πρόγραμμα ενώ ζήτησε από τον κόσμο να τη συγκρίνει με τα προγράμματα των λοιπών συνδυασμών αμφισβητώντας μάλιστα ότι έχουν εκπονηθεί προγράμματα.

Αναφερόμενος στην δημόσια πρότασή του για τη διοργάνωση debate ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους επεσήμανε ότι οι «πολίτες θα έπρεπε να ενημερωθούν για τις προγραμματικές μας θέσεις, να συγκρίνουν προγράμματα και υποψηφίους δημάρχους…».

«Το διάλογο αυτό τον αρνήθηκαν. Κάποιοι με προφάσεις και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και κάποιοι άλλοι, μπροστά στην ιδέα του διαλόγου, κρύφτηκαν πανικόβλητοι στο γυάλινο πύργο τους. Όποιος όμως έχει πρόγραμμα και θέσεις δεν φοβάται το διάλογο».

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Καρίκης τόνισε ότι στις εκλογές της Κυριακής, οι πολίτες έχουν συγκεκριμένες επιλογές:

«Η μία επιλογή είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή. Μια αποτυχημένη και κουρασμένη δημοτική αρχή, που ό,τι είχε να προσφέρει το έδωσε. Αλλά αυτό που έδωσε ήταν πολύ λίγο. Γιατί 5 χρόνια είναι παρά πολλά για να κάνει κάποιος τόσα λίγα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ούτε αισθάνθηκε ούτε είδε δίπλα της το Δήμο Ρόδου αυτά τα πέντε χρόνια. Κανένα μεγάλο έργο δεν προχώρησε στη Ρόδο. Το έργο της Μεσογειακής χάραξης, της νέας οδού που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο και θα διευκολύνει την κυκλοφορία μειώνοντας την απόσταση από την πόλη έως το αεροδρόμιο αλλά και αποσυμφορώντας την κίνηση στην πόλη και στον παραλιακό δρόμο, παραμένει στις καλένδες.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρίνα στο Μανδράκι, την οποία βεβαίως έχασε ο Δήμος αφού περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα δίκτυα μεταφοράς από το φράγμα Γαδουρά προς τη νότια Ρόδο και το δυτικό άξονα Ρόδου, δεν προχώρησαν, την ώρα που οι συνεχείς και αλλεπάλληλες διακοπές νερού, αποτελούν σήμα κινδύνου.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή όμως δεν έχει να παρουσιάσει έναν άξιο λόγου απολογισμού ούτε για τα έργα μικρής κλίμακας, τα έργα που έπρεπε να γίνουν στις δημοτικές ενότητες, τα έργα στα χωριά της Ρόδου, αφού επιλογή της ήταν τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων παραμένουν διακοσμητικά, χωρίς ρόλο, αρμοδιότητες και κυρίως πόρους.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τις χαμηλές επιδόσεις της στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στη Ρόδο. Η δεύτερη επιλογή που έχουν οι πολίτες είναι η υποψηφιότητα του κ. Καμπουράκη, που αποφεύγει το διάλογο. Προφανώς γιατί δεν αντέχει στο διάλογο και στην αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων.

Η συγκεκριμένη παράταξη όχι μόνο δεν είναι το νέο που ευαγγελίζεται αλλά είναι το πιο παλιό και από το παλιό ακόμα. Με ανθρώπους που δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με πολυετή παρουσία και με πενιχρά αποτελέσματα».

Επεσήμανε ότι η παράταξη ΝΕΑ ΜΕΡΑ είναι η μόνη που μιλάει με προτάσεις στους πολίτες για την επόμενη μέρα, προσθέτοντας πως η έλλειψη προτάσεων δεν καλύπτεται από το περίσσευμα χρημάτων και τις πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται και δεν αγοράζεται. Αν δεχθούμε ότι αγοράζεται τότε υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αντιλήψεις. Η μία είναι αυτή που πιστεύει ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται στη μία της εκδοχή και της αποτυχημένης διαχείρισης στην άλλη της εκδοχή.

Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που θέλει το Δήμο Ρόδου ένα κλειστό κύκλωμα για λίγους, με ένα δήμαρχο απόμακρο που δεν ταυτίζεται με τους πολίτες και την κοινωνία.

Η άλλη αντίληψη είναι η δική μας, αυτή που θέλει έναν ανοιχτό και δημοκρατικό Δήμο, με ένα δήμαρχο με ανθρώπινο πρόσωπο, με ανοιχτές τις πόρτες του Δήμου για τους πολίτες».

Επανέλαβε την δέσμευσή του για έναν ανοιχτό Δήμο με τη δημιουργία αποκεντρωμένων διοικητικών δομών στις δημοτικές ενότητες.

Στόχος της παράταξης είναι η υλοποίηση 8 μεγάλων έργων και παρεμβάσεων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

-Στην κατασκευή του νέου δρόμου, που θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο.

Ένας δρόμος, που θα μειώσει την απόσταση από την πόλη προς το αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.

-Στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στη Νότια και Δυτική Ρόδο.

-Στις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Ρόδου και στην ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κάμειρο, αφού η Ρόδος χρειάζεται ένα δεύτερο και σύγχρονο λιμάνι.

-Στον άμεσο εκσυγχρονισμό και στη συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

-Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας στο Μαντράκι .

-Στην Ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε όλες τις δημοτικές ενότητες και των πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής που έχουν βαλτώσει και εμποδίζουν να αξιοποιηθούν οι ακίνητες περιουσίες των πολιτών.

«Σημαντικό κομμάτι του προγράμματός μας, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Βελτιώνουμε το επίπεδο καθαριότητας, δίνουμε βαρύτητα στην οδοσάρωση, κάθε δημοτική ενότητα θα έχει τη δική της δομή καθαριότητας με προσωπικό και εξοπλισμό. Επενδύουμε στην ανακύκλωση με γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά αλλά και με κινητά σημεία ανακύκλωσης.

Περισσότερο πράσινο, περισσότερα λουλούδια στο νησί μας και στη ζωή μας. Προχωράμε στην αναδιοργάνωση του φυτωρίου για να αυξηθεί η παραγωγή δέντρων και φυτών που θα ενισχύσουν το πράσινο στην πόλη της Ρόδου αλλά και στις άλλες δημοτικές κοινότητες.

Άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά και απελευθέρωση της περιοχής του καταυλισμού του Κορακόνερου, που θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αθλητισμού.

Μέσα στην τετραετία υλοποιούμε πρόγραμμα κατασκευής και δημιουργίας νέων, λειτουργικών και πλήρως πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Ρόδου, οι οποίες θα είναι φιλικές σε ΑΜΕΑ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρίκης.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, δεσμεύτηκε για την μετατροπή της Ρόδου σε home port για την κρουαζιέρα αλλά και η μείωση των τελών ύδρευσης και ελλιμενισμού. Δεσμεύτηκε ακόμη για τη δημιουργία νέου φορέα τουριστικής προβολής με τη μορφή αναπτυξιακής εταιρείας.

Προγραμματική δέσμευσή του είναι η δημιουργία γραφείου στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και η θεσμοθέτηση ενός νέου και δίκαιου συστήματος υπολογισμού τελών και υπηρεσιών.

Προγραμματική του πρόταση είναι η δημιουργία νέων δημοτικών ιατρείων που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες αλλά και η στέγαση του τομέα του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο, μαζί με την υλοποίηση προγραμμάτων δωρεάν προληπτικής ιατρικής για τους δημότες.

Επίσης η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, παράλληλα με τη λειτουργία Σχολής Γονέων, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και δημιουργία Μητρώου ΑμεΑ.

Δεσμεύτηκε ακόμη για τη δημιουργία νέου Kυνοκομείου με τη συνεργασία φορέων, φιλοζωικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Ανέλαβε παραπέρα δεσμεύσεις για τον πολιτισμό.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Καρίκης είπε:

«Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, η απλή αναλογική και η έλλειψη αυτοδύναμης πλειοψηφίας, επιβάλλει συνεργασίες και συγκλίσεις. Συνεργασία όμως μπορεί να γίνει στη βάση ενός ρεαλιστικού προγράμματος.

Εμείς, ως δημοτική αρχή, θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ευρείας συνεργασίας και συναίνεσης για τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος, γιατί κανείς τους δεν πιστεύει στην συνεργασία. Το απέδειξαν, αρνούμενοι το διάλογο. Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ ήρθε για να μείνει. Δεν είναι παράταξη που δημιουργήθηκε μόνο για τις εκλογές.

Χτίσαμε σχέσεις ειλικρίνειας με τους πολίτες». /  Πηγή:www.dimokratiki.gr

BINTEO

Δείτε επίσης

Η ΝΔ αναστέλλει τις εκδηλώσεις της σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους

Η ΝΔ αναστέλλει τις εκδηλώσεις της σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους και προτρέπει τα άλλα …