ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ: «Μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ ξημερώνει για τη Ρόδο»! (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 28 Jan 2019 - 11:44 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την υποψηφιότητα του για το Δήμο Ρόδου ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, ο κ. Στράτος Καρίκης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ.Καρίκης παρουσίασε το νέο λογότυπο της παράταξης του. Μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ ξημερώνει για τη Ρόδο και αυτό αποτυπώνεται στο νέο λογότυπο, που σηματοδοτεί την αλλαγή, την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του Στράτου Καρίκη στη συνέντευξη τύπου, με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του:

Είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη,κρατάμε ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας μας. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Ρόδου ότι και αν ψήφισαν , ότι και αν ψηφίζουν. Την επόμενη μέρα των εκλογών στο Δήμο της Ρόδου, με Δήμαρχο τον Στράτο Καρίκη, δεν θα κυματίζει καμία μπλε ή κόκκινη σημαία, παρά μόνο η σημαία της Ρόδου.

➢Είμαι ένας άνθρωπος της εργασίας και όχι γόνος πλούσιας ή πολιτικής οικογένειας. Ένας άνθρωπος που έχει ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, που δεν κληρονόμησε τίποτα αλλά αντίθετα δούλεψε σκληρά για να αποκτήσει επαγγελματική αυτοτέλεια και καταξίωση.

Τελείωσε η εποχή των αυτοδυναμιών στο δημοτικό συμβούλιο με το νόμο της απλής αναλογικής. Η Ρόδος της συνεργασίας και της συνεννόησης είναι ο νέος δρόμος.

Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στους συνυποψηφίους μου για να συζητήσουμε όλοι μαζί σε ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου είτε στα ΜΜΕ είτε ακόμα καλύτερα σε ανοιχτούς, δημόσιους χώρους σε κάθε μία από τις 10 δημοτικές ενότητες του νησιού με την παρουσία και τη συμμετοχή των πολιτών. Να παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας προτάσεις και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των πολιτών.

➢  Το διάλογο τον φοβούνται μόνο όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο ή δεν έχουν πρόγραμμα. Το διάλογο τον φοβούνται μόνο όσοι αποφεύγουν τη συναναστροφή και το συγχρωτισμό με τον απλό πολίτη της Ρόδου. Όσοι αισθάνονται και λειτουργούν ως πρίγκηπες.

➢  Το Πρόγραμμα μας είναι έτοιμο.Θα παρουσιαστεί στους πολίτες σε μια μεγάλη και μαζική εκδήλωση σε λίγες ημέρες αλλά δεν θα μείνει εκεί. Θα το πάμε στους πολίτες , θα συζητήσουμε μαζί τους, θα ακούσουμε αυτά που έχουν να μας πουν.

Παράλληλα ο κ.Καρίκης παρουσίασε τις 6 πρώτες προγραμματικές προτάσεις της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ που σηματοδοτούν ένα Ανοιχτό Δήμο και όχι ένα Δήμο κλειστό κύκλωμα:

1-Νέα Μέρα στο Δήμο Ρόδου σημαίνει αλλαγή των δομών και του μοντέλου διακυβέρνησης.  Ο Δήμος Ρόδου θα δημιουργήσει αποκεντρωμένες διοικητικές δομές στις δημοτικές ενότητες. Θα εξυπηρετεί τους δημότες από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο, θα στέλνει τα πιστοποιητικά ή τα έγγραφα για τα οποία κάνουν αίτηση στο σπίτι τους. Το κάνει ο Δήμος Τρικάλων, το κάνουν και άλλοι Δήμοι, θα το κάνει πλέον και ο Δήμος Ρόδου. Μέσα σε 6 μήνες θα λειτουργεί πλήρως το σύστημα ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του πολίτη.

2-Νέα Μέρα στο Δήμο Ρόδου σημαίνει ελπίδα και προοπτική για τις ξεχασμένες κοινότητες. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη θα εκχωρηθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια, στον πρώτο προϋπολογισμό θα υπάρξει και κατανομή πόρων στις κοινότητες για να μπορούν να υλοποιούν το μικρό, το αυτονόητο έργο που έχει ανάγκη το χωριό, η γειτονιά.

3-Νέα Μέρα στο Δήμο Ρόδου σημαίνει περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια. Με την επιτροπή διαβούλευσης να λειτουργεί και με τη συμμετοχή όλων όσων διετέλεσαν δήμαρχοι γιατί χρειαζόμαστε την εμπειρία τους. Με τον προϋπολογισμό του Δήμου να ελέγχεται από τους ίδιους τους πολίτες αλλά και από ειδική επιτροπή ελέγχου του προϋπολογισμού του Δήμου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων αλλά και εκπρόσωποι των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών. Γιατί κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ, με ποιο τρόπο ο Δήμος Ρόδου διαχειρίζεται το δημοτικό χρήμα.

4-Νέα Μέρα στο Δήμο Ρόδου σημαίνει ισόρροπη ανάπτυξη, έργα για όλο το νησί. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μετατρέπεται πλέον σε μια ανοιχτή, δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία. Κάθε χρόνο πριν ψηφιστεί θα αποτελεί αντικείμενο διαλόγου σε όλες τις δημοτικές ενότητες , οι ίδιοι οι πολίτες αλλά και τα τοπικά συμβούλια και οι φορείς θα προτείνουν έργα που θα εντάσσονται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

5-Νέα Μέρα στο Δήμο Ρόδου σημαίνει ότι ο Δήμος, επιτέλους, θα αρχίσει να στηρίζει πραγματικά και ουσιαστικά τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Με γραφείο-θυρίδα στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσα στο Δήμο,  που θα τους παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη για χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και για το ρυθμιστικό πλαίσιο. Με στήριξη των νέων επιχειρηματιών αλλά και της γυναικείας επιχειρηματικότητας με ουσιαστικά μέτρα, όπως είναι τα μηδενικά τέλη τον πρώτο χρόνο για νέους επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών αλλά και η τα μειωμένα τέλη για τις γυναίκες-επιχειρηματίες.

6-Νέα Μέρα στο Δήμο Ρόδου σημαίνει ότι ο Δήμος θα αξιοποιήσει και θα αναδείξει τη μεγαλύτερη υπεραξία της Ρόδου, που είναι ο τουρισμός. Με την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και με μια νέα δομή τουριστικής προβολής του νησιού. Η τουριστική προβολή της Ρόδου δεν είναι υπόθεση μόνο των ξενοδόχων, είναι υπόθεση όλων των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Η τουριστική προβολή θα σταματήσει να αποτελεί πεδίο σύγκρουσης όπως γινόταν μέχρι σήμερα ,με τη μετατροπή του ΠΡΟΤΟΥΡ σε πεδίο διαγκωνισμών και προσωπικών στρατηγικών. Η τουριστική προβολή της Ρόδου θα είναι πεδίο σύγκλισης , συνεργασίας και συμμετοχής όλων των επαγγελματιών του τουρισμού. Ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, των επιχειρήσεων εστίασης , των εμπόρων, όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Θα πάμε σε ένα Νέο Φορέα Τουριστικής Προβολής με τη συμμετοχή των πολλών και όχι των λίγων και με κύριο στόχο τα οφέλη της τουριστικής ανάπτυξης να διαχέονται σε όλους και όχι σε λίγους.’’ (ΑΙΓΑΙΟ TV)

BINTEO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …