Breaking News

Στις 28 Μαρτίου θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η ενιαία μίσθωση της Νέας Αγοράς σε ιδιώτη επενδυτή

Επικαιρότητα, Τοπικά 13 Mar 2019 - 10:24 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Στις 28 Μαρτίου αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου το θέμα της ενιαίας μίσθωσης της Νέας Αγοράς από ιδιώτη επενδυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής». Θα προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ του δημάρχου, των καταστηματαρχών και των νομικών συμβούλων του Δήμου Ρόδου σχετικά με τους όρους της διακήρυξης και την κατοχύρωση του δικαιώματος παραμονής των ενοικιαστών οι οποίοι ζητούν την παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων για 3+3 έτη. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο αρχικά να γίνει αύριο Πέμπτη, αναβλήθηκε όμως καθώς δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση του δημάρχου με τους ενοικιαστές.

Υπενθυμίζεται ότι οι 59 εναπομείναντες καταστηματάρχες με επιστολή του νομικού τους συμβούλου κ. Αποστολά προς το δήμαρχο, τάχθηκαν τελικά υπέρ της ενιαίας μίσθωσης του ακινήτου της Νέας Αγοράς, εφόσον κάνει δεκτό το αίτημα της παραμονής τους στο συγκρότημα για έξι έτη συνολικά.

Ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε ότι απεδείχθη η ορθότητα της πρότασης της δημοτικής αρχής για την ενιαία μίσθωση του ακινήτου, αφού οι ενοικιαστές κατάλαβαν ότι κάποιοι προσπάθησαν να τους πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. «Οι καταστηματάρχες συμφωνούν να προχωρήσουμε στη διαδικασία, όπως είχε εισαχθεί αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώνοντας ότι η απόφασή τους στηρίζεται στην αξιοπιστία της δημοτικής αρχής.

Παραιτούνται δε από κάθε ένδικο μέσο μόνο εάν εξασφαλισθεί η υπομίσθωση για μία εξαετία τουλάχιστον από τη στιγμή που ξεκινήσουν τα έργα ανακαίνισης στη Νέα Αγορά και εάν εξασφαλισθεί καθαρό προτιμησιακό δικαίωμα υπομισθώσεως σε όλους τους εναπομείναντες ενοικιαστές. Αυτή η επιστολή επιβεβαιώνει τη μεθοδικότητα της πρότασής μας. Υπάρχει ένας καλός δίαυλος συνεννόησης με τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών. Κατάλαβαν προφανώς ότι κάποιοι τους πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πίστεψαν στην εντιμότητά μας και στην ορθότητα της πρότασής μας», είχε δηλώσει ο κ. Χατζηδιάκος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή είχε αναγκαστεί να αποσύρει τη λύση της ενιαίας μίσθωσης, λόγω των έντονων αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί όχι μόνο από τους καταστηματάρχες αλλά και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Μετά την επιστολή εκ μέρους των καταστηματαρχών, δεν χάνει το χρόνο να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ενιαίας μίσθωσης που φαινόταν ότι θα μπει μία και καλή στο συρτάρι.

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από τη συνάντηση με τους καταστηματάρχες τις επόμενες ημέρες. Πάντως ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς, κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

«Εμείς έχουμε δείξει τις προθέσεις μας. Έχουμε δείξει τις κόκκινες μας γραμμές και τα σημεία στα οποία θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με τα νέα δεδομένα πλέον. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει το θέμα και ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές», δήλωσε ο κ. Κατσιδώνης στη «δημοκρατική».

Πάντως από το συγκρότημα της Νέας Αγοράς αποχώρησαν πρόσφατα ακόμη δύο καταστηματάρχες οι οποίοι βέβαια δεν συμμετείχαν με τους 59 υπόλοιπους στην αγωγή κατά του δήμου με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής για τη μη παράταση των μισθώσεων. Εν τω μεταξύ, οι τρεις μικρές εργολαβίες για τον ευπρεπισμό και την αναστήλωση της Νέας Αγοράς ολοκληρώνονται σύντομα και θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές ώστε με την έναρξη της σεζόν να είναι βελτιωμένη στο μέτρο του δυνατού η εικόνα του συγκροτήματος. (dimokratiki)

Δείτε επίσης

Γεμάτη η αίθουσα του Plaza στην ομιλία του υποψ. ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε χτες η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή …