Στις… καλένδες έγραψε το Υπουργείο Υγείας το Ακτινοθεραπευτικό της Ρόδου (βίντεο)

Ελλάδα, Επικαιρότητα 24 Oct 2017 - 7:06 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Καμία ορατή εξέλιξη για τη δημιουργία θεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος στη Ρόδο». Την ερώτηση προσήλθε για να απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έθεσε για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη για δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Ρόδου. Εξήγησε ότι η έλλειψή του αφήνει ακάλυπτους εκατοντάδες ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν τα χρήματα να μεταβαίνουν και να διαμένουν στην Αθήνα για τις ακτινοθεραπείες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τελικά στερούνται χρόνια ζωής.

Ο Παύλος Πολάκης δεν έδωσε θετική απάντηση για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στη Ρόδο. Μετά από αρκετές αιτιάσεις «εμποδίων» όπως παιδικός σταθμός και εκκλησία στο χώρο του νοσοκομείου είπε ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει θέσεις ακτινοθεραπευτών μέχρι να γίνει μια μελέτη που ο ίδιος είπε ότι αργεί να ξεκινήσει, μέχρι να βρεθούν χρήματα ΕΣΠΑ και δεν έκρυψε ότι αμφισβητεί αυτή καθαυτή την αναγκαιότητα του Ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο ή την αδυναμία των ασθενών να ανταπεξέλθουν, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον Δημήτρη Κρεμαστινό:

«Μην χρησιμοποιείτε το σύνολο των ασθενών της χώρας και άλλα παραδείγματα. Μιλάμε για την περιοχή. Και από τη Ρόδο πας στην Κρήτη ή από τα άλλα νησιά. Έχει πτήσεις. Δηλαδή, δεν έρχονται όλοι στην Αθήνα. Μην φέρνουμε την καταστροφή!»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την έκβαση της συζήτησης, ο Αντιπρόεδρος Κρεμαστινός απάντησε:

«Είναι σαφές ότι η απάντηση του Υπουργείου Υγείας είναι αρνητική. Πρώτον διότι δεν εζήτησα να διοριστούν γιατροί προτού γίνει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα. Δεύτερον, εζήτησα επιτέλους να γίνει η μελέτη του τμήματος αλλά τέτοιο πράγμα δεν ανακοίνωσε το Υπουργείο. Τρίτον, ο κ. Πολάκης επικαλέστηκε διάφορα πολεοδομικά εμπόδια για την καθυστέρηση της μελέτης. Όμως του ανέφερα ότι όταν θεμελιώθηκε το Νοσοκομείο Ρόδου το ’94, για να ξεπεραστούν αυτά τα θέματα, άρκεσε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου ώστε σε μια μόνο εβδομάδα να παραχωρηθεί το οικόπεδο του Υπ. Παιδείας στο Υπ. Υγείας. Υπέδειξα στον κ. Πολάκη να πράξει το ίδιο.

Τέλος δε θα ήθελα να σχολιάσω τη φράση του κ. Πολάκη ότι οι άρρωστοι της Δωδεκανήσου μπορούν να πηγαίνουν στην Κρήτη, αντί της Αθήνας, γιατί –όπως είπε- υπάρχουν πτήσεις. Γιατί, απλούστατα, δεν είναι θέμα συγκοινωνίας αλλά δεν υπάρχουν θέσεις θεραπείας με ακτινοβολίες. Ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα που αφορούν ακόμα και βουλευτές του νομού μας. Μετά και τη σημερινή συζήτηση, φοβούμαι ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις, εκτός του Υπουργείου Υγείας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …