Σκληρή γλώσσα Λεονταρίτη για Χατζηδιάκο: «Προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητά του, δημιουργώντας εχθρούς» (ηχητικό)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 28 Mar 2018 - 8:24 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε μιλώντας στο Notosnews και στην εκπομπή «Πρώτη Μετάδοση» ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτη Χατζηδιάκου για την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης με σημείο αιχμής την «πατρότητα» των έργων.

Κληθείς μάλιστα τα σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Χατζηδιάκου στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, ο οποίος είπε ότι κράτησε για τρία χρόνια το FAIR PLAY, με την Περιφέρεια αναφερόμενος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που θα γίνει την Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Συζήτηση επί της σκοπούµενης διατάραξης των σχέσεων Α΄ και Β΄ βαθµού  Αυτοδιοίκησης µετά την πρόσφατη επίθεση στον Β ΄βαθµό από τον Πρόεδρο της Π.Ε.∆. Νοτίου Αιγαίου και εισηγητή τον κ. Γιώργο Λεονταρίτη», ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων απάντησε:

«Είναι μια κατάσταση που μου προκαλεί θλίψη. Σε μια περίοδο που ταλανίζονται τα πάντα, βλέπουμε έναν δήμαρχο, τον αγαπητό κ. Χατζηδιάκο να ασχολείται με άλλα θέματα από αυτά που θα έπρεπε ως πρόεδρος της ΠΕΔ» ενώ τόνισε πως «η αναφορά του για τις οριακές σχέσεις ανάμεσα στους δήμους και την ΠΝΑΙ αγγίζει τα όρια της πολιτικής φαντασίωσης. Αλλά εμπεριέχει και το θέμα της πολιτικής καπηλείας του αξιώματος που κατέχει και ένα απύθμενο πολιτικό ψεύδος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τον προσκάλεσα να απαντήσει συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα και αντ’ αυτού πήρα ύβρεις και πολιτική απαξίωση. Εγώ προσκαλώ τον κ. Χατζηδιάκο μέχρι την Δευτέρα να απαντήσει δημόσια και όχι μέσα από την…πολιτική ‘κουκούλα’ που είναι το facebook. Να τοποθετηθεί δημόσια στους πολίτες του Αιγαίου. Τον προσκάλεσα να μου απαντήσει εάν έχει την εξουσιοδότηση των δημάρχων, εκείνος που απάντησε ότι θα κάνει γενική συνέλευση της ΠΕΔ μετά το Πάσχα. Ποιος ο λόγος εάν είχε την εξουσιοδότηση από πριν;»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων είπε πως ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου είναι προσκεκλημένος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Σύρο για να τοποθετηθεί δημόσια: «Εκεί θα δούμε ποιοι είναι αυτοί που λειτουργούν ‘παραπολιτικά’ για να καλύψουν τις πολιτικές τους αδυναμίες. Δεν βρίσκω καμία άλλη πολιτική δικαιολογία πέραν της πολιτικής ανικανότητας του κ. Χατζηδιάκου να δικαιολογήσει στους δημότες της Ρόδου την απουσία του τρία χρόνια από την πολιτική σκηνή της Ρόδου. Θα έπρεπε να δημιουργήσει έναν εχθρό για να επιστρέψει στην επιφάνεια…» όπως ανέφερε.

Ο κ. Λεονταρίτης μίλησε με «πολιτική σκληρή γλώσσα» λέγοντας πως ο κ. Χατζηδιάκος τάχθηκε με υβριστικά λόγια απέναντί του, και τον κάλεσε να τοποθετηθεί σε πολιτικό επίπεδο και να μιλήσει Face to Face –όπως είπε.

Κατηγόρησε πάντως τον κ. Χατζηδιάκο ότι δεν στηρίζει την «νησιωτικότητα» καθώς οι συνεδριάσεις της ΠΕΔ δεν γίνονται σε νησιά (όπως του περιφερειακού συμβουλίου) αλλά στην Αθήνα και συμπλήρωσε, πως «όλα αυτά τα χρόνια εγώ προσωπικά δεν είχα ούτε ένα τηλέφωνο από κάποιον δήμαρχο στην δική μου περιφερειακή ενότητα, που να εκφράζει την δυσφορία του για τη συμπεριφορά της Περιφέρειας -ούτε ένα τηλέφωνο. Ο κ. Χατζηδιάκος από ποιους δημάρχους πήρε την εξουσιοδότηση, θα το ακούσουμε την Δευτέρα…»

Πάντως ο κ. Λεονταρίτης επέμεινε ότι ο δήμαρχος Ρόδου «επέλεξε έναν λάθος τρόπο για να βγει από την πολιτική αφάνεια, δημιουργώντας έναν εχθρό -όπως έλεγε ο Μπρεχτ».

ΗΧΗΤΙΚΟ

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …