ΡΟΔΟΣ: Μεγάλες οι ανάγκες για αίμα – Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις με την κρίση του κορωνοϊού

Επικαιρότητα, Τοπικά 24 Aug 2020 - 9:13 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Είναι μεγάλες οι ανάγκες για αίμα λέει ο κ. Γιάννης Φλεβάρης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ο ‘Άγιος Εφραίμ’.

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους αιμοδότες, γιατί καθ όλη την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού από την εποχή που λειτούργησε το τμήμα αιμοδοσίας στο παλιό ελληνικό προξενείο (το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο κέντρο της πόλης), είχαμε μια πολύ σημαντική προσέλευση κόσμου και συγκεντρώσαμε πολλές φιάλες αίμα. Προσωπικά αλλά εκφράζοντας και το δ.σ. του Συλλόγου, μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι αφού ο Σύλλογός μας, βρέθηκε στην κορυφή, σε σύγκριση με άλλους συλλόγους της χώρας. Θέλω να καλέσω τους αιμοδότες να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι πάρα πολύ μεγάλες και για το Νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας μας. Κι εδώ θέλω να διευκρινίσω κάτι: το αίμα που συγκεντρώνεται σε φιάλες μετά την αιμοδοσία, προωθείται στο κεντρικό μητρώο αιμοδοτών που βρίσκεται στην Αθήνα. Συνεπώς, δεν γίνεται καμία διαχείριση σε τοπικό επίπεδο. Αυτή η διαδικασία, γίνεται από το Υπουργείο Υγείας κατά την κρίση των κατά τόπων νοσοκομείων με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν».

Ο κ. Φλεβάρης, υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος Αιμοδοτών προσβλέπει στην στήριξη των φορέων και των τοπικών και των αυτοδιοικητικών αφού έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Ωστόσο, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού που απαιτούνται περισσότερα είδη όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.

«Ο Σύλλογος αυτός είναι χέρι βοηθείας προς τον συνάνθρωπό μας. Δυστυχώς, κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλοι θα χρειαστούν αίμα. Ακόμη και οικογένειες. Πολλοί αναζητούν αίμα για έκτακτα περιστατικά. Γι αυτό θέλω κι εγώ να απευθύνω έκκληση προς όλους, να βοηθήσουν το έργο του Συλλόγου μας και να δίνουν συστηματικά αίμα. Δεν είναι πολλά πέντε λεπτά από τον χρόνο μας, κάποιες φορές» είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Πάντως, οι Ροδίτες ανταποκρίνονται και δίνουν αίμα ενώ όταν γίνονταν αιμοδοσίες στο παλιό ελληνικό προξενείο, στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο κέντρο της πόλης, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Αυτό ίσως να έχει σχέση με το ψυχολογικό στοιχείο αφού ο κόσμος προσπαθεί να αποφεύγει το Νοσοκομείο. Ωστόσο, αυτή την περίοδο υπάρχει και πάλι ανταπόκριση σε σύγκριση με άλλους συλλόγους σε περιοχές της χώρας.

«Είναι μεγάλες οι ανάγκες σε αίμα. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας. Να δίνουμε αίμα γνωρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας και ίσως, μία ημέρα τον εαυτό μας και τους οικείους μας, εάν τους τύχει μία έκτακτη ανάγκη» είπε ο κ. Φλεβάρης. / πηγή: 12vima.gr

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …