Πρόταση Χατζηδιάκου να λειτουργήσει το «Θέρμαι» σαν πολιτιστικό πάρκο κ πολυχώρος (ηχητικό)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 31 Jan 2018 - 7:51 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Αναλυτική ενημέρωση έκανε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος για το «Θέρμαι», για το οποίο, μετά την έξωση του μισθωτή, το Σώμα πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο Δήμο. Όπως ανέφερε, λοιπόν, πριν δέκα ημέρες τον ενημέρωσε ο εκκαθαριστής ότι υπήρχαν αποφάσεις εξωστικές για οφειλές 260 χιλιάδων ευρώ. Μεταξύ άλλων, είπε ότι επρόκειτο για μία επιχείρηση με πολλά πολεοδομικά προβλήματα η οποία στην πραγματικότητα φυτοζωούσε. 

Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα το βράδυ πληροφορήθηκε από τον εκκαθαριστή ότι ο μισθωτής με φορτηγά μάζεψε όλα τα κινητά πράγματα εντός του ακινήτου και Κυριακή-Δευτέρα έβγαζε τα τζάμια κτλ. και τον ρώτησε αν θα  εκτελέσει την απόφαση. Του είπε ότι θα το κάνει για να παραμείνουν τα πάντα μέσα. Την Τρίτη το πρωί έγινε η εκτέλεση και, όπως είπε χαρακτηριστικά, διαπίστωσαν ότι…ρήμαξαν τα πάντα μέσα. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος είπε ότι κακίζει και τον εκκαθαριστή και τον δικαστικό επιμελητή γι’ αυτό.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι η πρότασή του θα είναι ξεκάθαρα είτε μέσω της ΔΕΡΜΑΕ-κάτι που το μελετούν-είτε απευθείας ο Δήμος, να μετατρέψει το χώρο σε ένα πολιτιστικό πάρκο μέσα στην καρδιά της πόλης που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στη Ροδιακή Έπαυλη. Μάλιστα, προτίθεται να αναθέσει στη ΔΕΡΜΑΕ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Πολεοδομία να το μελετήσουν.

Σύμφωνα με την πρότασή του, στο πάνω διάζωμα μπορεί να μεταφερθεί η δημοτική βιβλιοθήκη μέχρι την αποκατάσταση της Έπαυλης που μπορεί να πάρει δύο-τρία χρόνια, και στο κάτω διάζωμα να δημιουργηθεί ένας χώρος για το λαογραφικό μουσείο που ζήτησαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Επίσης, μπορούν να μεταφερθούν εκεί οι στολές από το Εθνικό Θέατρο και να προχωρήσουν μετά από μία εμπεριστατωμένη μελέτη στη διαμόρφωση του χώρου. Παράλληλα, έδωσε εντολή στην υπηρεσία Πρασίνου να διαμορφώσει το χώρο και ζήτησε από την Αστυνομία να υπάρχει φύλαξη του κτιρίου και αν αυτό δεν γίνεται θα βάλουν security.

Θέλησε, ακόμη, να ξεκαθαρίσει ότι ο Δήμος δεν φέρνει κανέναν μισθωτή αλλά προκηρύσσει διεθνείς διαγωνισμούς και υπάρχει αρμόδια επιτροπή που εγκρίνει. «Να σταματήσει και αυτή η σπέκουλα!», διεμήνυσε και κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στη διεκδίκηση των 260 χιλιάδων ευρώ αλλά και στην αποζημίωση της ζημιάς που υπέστη. (info: rodiaki / notosnews)

HXHTIKO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …