Ο Δ.Κρεμαστινός για την φορολογία στον Τουρισμό κ την ανταγωνιστικότητα στα νησιά (video)

video, Ελλάδα, Επικαιρότητα 14 Feb 2018 - 9:09 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Υπουργό με θέμα: «Απώλειες αντί ωφέλειας από το τέλος διανυκτέρευσης και τον αυξημένο ΦΠΑ στα νησιά». Την ερώτηση προσήλθε για να απαντήσει η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε την επίπτωση των αυξημένων φόρων στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού των ελληνικών νησιών και κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία από έκθεση διεθνούς εταιρίας που δείχνουν ότι αντί για οικονομικό όφελος, το τέλος διανυκτέρευσης θα επιφέρει σημαντικές απώλειες οικονομικές αλλά και θέσεων εργασίας. Ζήτησε από την Υφυπουργό να εξετάσει την εύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα ελαφρύνουν τα βάρη από τον νησιωτικό τουρισμό.

Η Υφυπουργός δεν τοποθετήθηκε επί των στοιχείων, παρότι της το ζήτησε και ο προεδρεύων της Ολομέλειας Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά περιορίστηκε στην διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα παρακολουθεί τα δεδομένα και συμπλήρωσε την ευχή τα φετινά στοιχεία του τουρισμού να διαψεύσουν τις προβλέψεις.

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …