Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές στην οδό Καμείρου για να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 18 Jul 2019 - 11:51 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές στην οδό Καμείρου, που έφεραν στο φως έναν μικρό αρχαιολογικό χώρο, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής είναι θέμα χρόνου για να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης που έμεινε στη μέση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο που μίλησε χτες στους δημοσιογράφους: «Όπως βλέπετε, η Μιχαήλ Πετρίδη προβλέπεται να γίνει κάθοδος και μάλιστα διπλής κυκλοφορίας. Οι ανασκαφές στην οδό Καμείρου ολοκληρώθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία με χρηματοδότηση του δήμου Ρόδου.

Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και βρίσκεται στο στάδιο όπου εξετάζει την παρέμβαση και να προσαρμόσει τις μελέτες. Στόχος είναι να προστατευτούν και να μην ‘σκεπαστούν’ τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή.

Η μελέτη του δήμου Ρόδου, σε συνδυασμό με μια μελέτη της ΔΕΥΑΡ για την ύδρευση – αποχέτευση θα προχωρήσει ώστε να δημιουργηθεί μία έξοδος. Εάν σκεπαστούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ωστόσο, υπάρχουν όλες οι μελέτες που είναι επαρκείς και περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και του 2020» όπως είπε.

Το μεγάλο εγχείρημα, της διάνοιξης της οδού Καμείρου, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες που διήρκησαν συνολικά 44 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα εκπόνησης του σχεδίου αστικής ανάπλασης της πόλης Ρόδου (1974) «Σχέδιο Δοξιάδη», βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία.

Εκτιμάται ότι μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στους επόμενους μήνες, καθώς υπάρχουν έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων ολοκλήρωσης της διάνοιξης.

Σημειώνεται πως από το 1994 που πραγματοποιήθηκε η αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Ρόδου, γίνονταν προσπάθειες για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, ώστε να κατεδαφιστούν τα ρυμοτομούμενα ακίνητα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η διάνοιξη της οδού Καμείρου και η μονοδρόμησή της παράλληλα με την οδό Μιχαήλ Πετρίδη, θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και να δώσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης της πόλης.  / theviewer / Rodos Tv

BINTEO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …