Ν. Σαντορινιός: «Οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας θα δώσουν την τελική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

video, Ελλάδα, Επικαιρότητα 19 Jun 2019 - 1:11 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 104,9 και τον δημοσιογράφο Κωστή Παπαδάκη μιλώντας για τα διλήμματα των εκλογών τόνισε, ότι οι προοδευτικοί πολίτεςανησυχούν για την επέλαση μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς παράταξης και συσπειρώνονται γύρω από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Διεύρυνση και άνοιγμα προς το προοδευτικό κέντρο

«Εδώ στην εκλογική μου περιφέρεια, τα Δωδεκάνησα, όπου βρίσκομαι αυτές τις ημέρες για τα εγκαίνια μονάδων αφαλάτωσης στη Νίσυρο και το Αγαθονήσι, βλέπω ανθρώπους προοδευτικούς, ανθρώπους του κεντρώου χώρου, της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, να ανησυχούν για την επέλαση μια σκληρής νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς παράταξης.

Αυτοί οι πολίτεςσυσπειρώνονται γύρω από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για νίκη της προόδου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Το μήνυμα των εκλογών και η επόμενη μέρα

«Οι Μνημονιακές Πολιτικές αντιλαμβανόμαστε ότι προκάλεσαν κόπωση στον κόσμο και εμείς δεν ήταν δυνατόν να αναστρέψουμε όλα τα προβλήματα που είχαν προκαλέσει.Ιδιαίτερα τα τέσσερα πρώτα χρόνια, η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, κόστισε στον ελληνικό λαό, 68 δις. Το τρίτο Μνημόνιο, αν και κόστισε 10δις και αν και υπήρξαν πολιτικές-αντίμετρα, λειτούργησε σωρευτικά για τον κόσμο».

«Όμως σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για το Κοινωνικό κράτος και για την δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στην Υγεία.Πρέπει να μιλήσουμε για τις εργασιακές συνθήκες τις οποίες εμείς αποκαταστήσαμε, με επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των κλαδικών συμβάσεων και με τη μερική επαναφορά του κατώτατου μισθού.

Αυτά θέλει η ΝΔ να ανατρέψει επιστρέφοντάς τις συνθήκες για τους εργαζόμενους και πάλι στον εργασιακό μεσαίωνα».

«Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία της χώρας που σημαδεύτηκε θετικά από την έξοδο από τα Μνημόνια. Θέλουμε μια Κυβέρνηση που να εκμεταλλεύεται τα θετικά μηνύματα της Οικονομίας προς όφελος όλων των πολιτώνοι οποίοι βλέπουν σταδιακά τη ζωή τους να βελτιώνεται μετά από δέκα χρόνια σκληρών πολιτικών.

Θέλουμε να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα προ Μνημονίου επίπεδα και θέλουμε στοχευμένα να σχεδιάσουμε την ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης της προκαταβολής και των φορολογικών συντελεστών. Αυτά όλα μπορεί να τα κάνει μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Νησιωτικές πολιτικές και το διακύβευμα των εκλογών

«Στην Πάτμο είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού και να συζητήσω για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Διαπιστώνουμε ότι οι Νησιωτικές Πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Έργα όπως η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωση του νησιού και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, μας δίνουν την ικανοποίηση ότι ο δύσκολος αγώνας που έχουμε δώσει αυτά τα 4 χρόνια, προς όφελος των νησιωτών, απέδωσε αποτελέσματα.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η υδατική αυτονομία των νησιών και η ακτοπλοϊκή διασύνδεση τους, είναι πολιτικές που υλοποιήσαμε και που έφεραν ουσιαστική βελτίωση στη ζωή των νησιωτών».

Σχέσεις με την Τουρκία

«Η χώρα μας,έχοντας πια αναβαθμισμένο στάτουςκαι πολύ καλές διακρατικές σχέσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε διεθνές, δίνει τις απαντήσεις που πρέπει στην Τουρκία για τις ενέργειές της, ούσα σε απόλυτη συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Οι κινήσεις που ήδη έχουμε κάνει αλλά και οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες μέρες από τη Σύνοδο Κορυφής, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, πιστεύω ότι θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα πως δεν ανέχεται κανένας στην Ευρώπη τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης. Η χώρα έχει Κυβέρνηση και πρέπει να απαντάει σε τέτοιου είδους προκλήσεις, δεν πρέπει το προεκλογικό κλίμα να μας απομακρύνει από τα σημαντικά εθνικά ζητήματα.

Δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται τα εθνικά ζητήματα και δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης το κάνει επανειλημμένα. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε, είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση με πολύ συγκεκριμένες δράσεις σε διεθνές επίπεδο και αυτό σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να απομονωθεί η Τουρκία και να πάρει το μήνυμά της για την κατάφωρη παράβαση του διεθνούς δικαίου».

BINTEO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …