Νίκος Ανδρουλάκης: «Την επομένη ημέρα των εκλογών δεν διακυβεύεται η ενότητα»

Ελλάδα, Επικαιρότητα 18 Nov 2017 - 1:16 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Στο παρασκήνιο που αφορά στο ντιμπέιτ αλλά και στην αυριανή μέρα των εκλογών για την Κεντροαριστερά αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο στο free thinking zone.

Απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή την προσεχή Κυριακή, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή της περασμένης Κυριακής έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  δήλωσε πως «την επομένη ημέρα των εκλογών δεν διακυβεύεται η ενότητα». Συνεχίζοντας, τόνισε πως η Ριζοσπαστική ανανέωση δεν έχει να κάνει με ηλικιακούς όρους αλλά με την αναβίωση ιδεών και πρακτικών.

Ειδικότερα σχολίασε πως «όσοι στάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή. Καλώ τις δυνάμεις της αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, να διαμορφώσουμε το αύριο. Προτεραιότητα μου είναι το κράτος, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, το πολιτικό σύστημα. Στρατηγικός μου στόχος είναι να οδηγήσω τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει.»

Υπογράμμισε πως η προσέλευση των πολιτών αύριο στις κάλπες πρέπει να είναι μαζική. Ερωτηθείς αν είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ απάντησε ότι έχει προτείνει εδώ και ημέρες να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ.«Είμαι διαθέσιμος αν το θέλει και η κα Γεννηματά να γίνει ακόμα και απόψε το βράδυ».

Επιπλέον πρότεινε συνδιάσκεψη για τις αρχές Δεκέμβρη και ιδρυτικό συνέδριο μέσα στο πρώτο τρίμηνο ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας στα πρότυπα της ιταλικής Ελιάς.

Ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να λυθεί μια παρεξήγηση που είχε υπάρξει στην αρχή της προεκλογικής περιόδου σχολιάζοντας ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι τελικά υπήρξε διαστρέβλωση των δηλώσεων.

«Δεν πρέπει να φοβάται κανείς την διάσπαση της παράταξης. Η παράταξη θα μείνει ενωμένη. Να μη σβήσει η φλόγα της ανανέωσης και της αλλαγής που άναψε την προηγούμενη Κυριακή», κατέληξε.  (info: parapolitika)

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …