Μ.Κόνσολας: «Θέλουμε το ανατολικό Αιγαίο, να είναι μια θάλασσα ειρήνης και συνεννόησης» (ηχητικό)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 7 Mar 2018 - 12:08 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την πεποίθηση ότι «η πεποίθηση της Ν.Δ. είναι ότι στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει για εθνική γραμμή – εμείς θέλουμε την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου να είναι μια θάλασσα ειρήνης και συνεννόησης» εξέφρασε με δηλώσεις του στο Notosnews και στην εκπομπή «Πρώτη Μετάδοση» ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη «κοινού τόπου συνεννόησης» ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ η ευρωπαϊκή οικογένεια έχει δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να συνομιλήσει για όλα τα ζητήματα καθώς από εκεί περνάει ο δρόμος της συνύπαρξης των λαών.

Ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε ακόμη ότι «προϋπόθεση για νέο ρεκόρ αφίξεων στον Τουρισμό από όλες τις αγορές, και προσέλκυση τουριστών με υψηλό βαλάντιο, είναι η ασφάλεια της περιοχής που είναι η ανατολική πλευρά της Ευρώπης –όπου βρισκόμαστε εμείς. Η περιοχή μας, είναι από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο».

Απηύθυνε ακόμη μήνυμα εθνικής ενότητας για όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις λέγοντας πως «έχουμε κάθε διάθεση να συνυπάρξουμε και να συνεχίσουμε τη συνεργασία, αλλά ως εδώ και μη παρέκει» σχολιάζοντας την υπόθεση με τους Έλληνες αξιωματικούς.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον Τουρισμό, είπε: «Τα βάρη που έχει προσθέσει η κυβέρνηση στα νησιά είναι πολύ μεγάλα. Οι οικονομίες των νησιών είναι κατά βάση μικρής κλίμακας και στηρίζονται στον Τουρισμό. Όμως, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ, η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης στις επιχειρήσεις, η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές συν την επιβολή του φόρου διανυκτέρευσης, οδηγούν στην μείωση της ανταγωνιστικότητας στον Τουρισμό μας. Για τη Ν.Δ. στοίχημα δεν είναι να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες. Το τουριστικό προϊόν πρέπει να είναι ανταγωνιστικό ενώ παράλληλα, γίνεται πιο ακριβό και το κόστος ζωής στα νησιά».

ΗΧΗΤΙΚΟ

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …