ΛΕΡΟΣ: Άμεση κινητοποίηση στο ΚΥΤ μετά την φωτιά στην Μόρια – Τι λέει η διοικήτρια (ΦΩΤΟΣ)

Επικαιρότητα, Τοπικά 10 Sep 2020 - 2:15 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η φωτιά που άναψε στη Μόρια ανησύχησε και την διοικήτρια του ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ Φιλιώ Κυπρίζογλου, η οποία της τελευταίες 48 ώρες έχει συνεχή παρουσία στη Δομή θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο και ιδία άποψη για το τι συμβαίνει. Μέχρι στιγμής τα πράγματα στο νησί είναι πολύ ήρεμα υπό πλήρη έλεγχο και σε συνεννόηση με την Αστυνομική διοικήτρια του ΚΥΤ κα Αθήνα Κουτσοδοντη.

Η κ. Κυπρίζογλου ερωτηθείσα από το “V” για της συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες στη Δομή, απάντησε: “Έχουμε σε πλήρη εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ όσον αφορά την ασφάλεια της Δομής και των φιλοξενούμενων σε αυτή.

Από τις 7 Ιουλίου γίνετε καθημερινά θερμομέτρηση σε όλο το προσωπικό, κανείς δεν κυκλοφορεί χωρίς μάσκα, ενώ κάνουμε και τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους ώστε να διατηρήσουμε το ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ ασφαλές.

Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να πετύχουμε αυτό τον στόχο, τον οποίο όμως ακολουθούν πιστά όλοι οι εργαζόμενοι, τους οποίους Ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία που έχουμε.

Η απονομή ασύλου έχει επιταχυνθεί όπως και οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Οι ροές είναι μηδενικές και ο στόχος του Υπουργείου για αποσυμφόρηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς, πράγμα που ικανοποιεί την τοπική κοινωνία.

Ο μεγάλος στόχος της μεταφοράς των Προσφύγων και Μεταναστών στη νέα Δομή θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό για συζήτηση, αυτός εξάλλου είναι και ο Στόχος του Υπουργού μας κ. Μηταρακη η επικοινωνία με την τοπική κοινωνία ώστε να είναι Σωστά ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα στη Δομή!!!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μόρια μας ανησυχούν γι αυτό έχουμε αυξημένα μέτρα στο ΚΥΤ, πάντα σε συνεννόηση με την Αστυνομία.

Οι καλές συνθήκες διαβίωσης, οι συνεργασία που έχουμε με τους φιλοξενούμενους στη Δομή, η σωστή και ποιοτική Σίτιση τους, έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για Πρόσφυγες Μετανάστες και εργαζόμενους!!!

“Συγχαρητήρια κ. Κουτσοδοντη”

Όσον αφορά την μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης του ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ με την εξάρθρωση ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά (που είχε αποκαλύψει ο ιστότοπόας μας) η κ. Κυπρίζογλου τόνισε:

“Θέλω να συγχαρώ Δημόσια την Αστυνομική ΔΚΤΡΙΑ του ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ κ. Αθήνα Κουτσοδοντη καθώς και όλη την Ομάδα της για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, πράγμα που το αποδεικνύει και η τελευταία μεγάλη Επιτυχία που είχαν.

Η μεγάλη πείρα που έχει η κ. Κουτσοδοντη όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το Προσφυγικό μας βοηθάνε ώστε να έχουμε ένα Ασφαλές ΚΥΤ για τους φιλοξενούμενους στη Δομή αλλά και τους εργαζόμενους. Έχουμε άριστη συνεργασία κάθε μέρα για όλα τα θέματα με πλήρη έλεγχο για ό,τι συμβαίνει μέσα στη Δομή, πάντα στο μετρό του εφικτού. Ευχαριστώ θερμά για την άψογη αυτή συνεργασία που έχουμε με την Αστυνομική Διοικήτρια.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε το έργο μας προκειμένου να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του Υπουργείου μας και της Λεριακής κοινωνίας.”

Σημειώνεται πως το πρόσφατο ρεπορτάζ του Viewer.gr για την επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης του ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ έφθασε και στο γραφείο του Υπουργού Νοτη Μηταρακη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή επιτυχία!

ΓΙΑ ΤΟ theviewer  ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΙΓΝΑΤΙΔΗΣ

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …