Breaking News

Κώστας Ταρασλιας: «Η Ρόδος πρέπει να ξαναβρεί την λάμψη της» (video)

video, Επικαιρότητα, Πρόσωπα/Συνεντεύξεις, Τοπικά 21 Sep 2019 - 2:30 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Μία πρώτη γεύση από τους σχεδιασμούς που έχει στο μυαλό του για τα πόστα που του ανέθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, δίνει, με τις πρώτες δηλώσεις του για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Ταρασλιάς.

Καταρχήν, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο, για την τιμή να του αναθέσει αυτόν τον πολύ δύσκολο και νευραλγικό τομέα, όπως είπε. Και στη συνέχεια, εξήγησε:

«Η λογική αυτής της Αντιδημαρχίας είναι ότι θα πρέπει η Ρόδος πραγματικά να αγγίξει αυτό που προεκλογικά ζητήσαμε: Να ξαναβρεί τη λάμψη της! Μέσα από αναβαθμισμένες πολιτιστικές δράσεις, από ένα διάλογο ο οποίος θα αναπτυχθεί με τους κοινωνικούς φορείς και με μία προσπάθεια ό,τι αναδεικνύουμε να έχει βάση τη Ρόδο, μία ροδοκεντρική προσέγγιση, θα κινηθούμε όλο αυτό το διάστημα. Θα προσπαθήσουμε, επίσης, να συνδέσουμε τον Πολιτισμό με τον Τουρισμό».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τουρισμός από μόνος του δεν θα πρέπει να είναι μία συνεχής προσπάθεια να φέρουμε απλώς τουρίστες αλλά ν’ αναβαθμίσουμε και το ίδιο το προϊόν.

Όσο για τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων για το νησί, στις σκέψεις του είναι ότι πρέπει να φθάσουμε στο επίπεδο που ήταν στο παρελθόν. Και δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς: «Βλέπουμε ότι η Ρόδος πλέον δεν έχει όλα αυτά  τα συνέδρια του παρελθόντος, η Ρόδος δεν έχει πλέον τις επισκέψεις ανθρώπων οι οποίοι προσφέρουν με την παρουσία τους στην ίδια τη διαφήμιση του νησιού.

Και όλα αυτά είναι αντικείμενα τα οποία μας προβληματίζουν και θα μπουν το προσεχές διάστημα σε μία πολύ μεγάλη διαδικασία οργάνωσης, πάντα με τους ανθρώπους του Δήμου, με πάρα πολλή διάθεση και πάρα πολύ κέφι».

Όσο αφορά στις αρμοδιότητές του, καταρχήν ο κ. Ταρασλιάς ξεκαθάρισε ότι το εκτελεστικό κομμάτι του πολιτισμού θα παραμείνει στον ΔΟΠΑΡ και οι δομές πολιτισμού που υπάρχουν στον Δήμο όπως το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και το Κέντρο Λογοτεχνών, το οποίο είναι κομμάτι του ΔΟΠΑΡ σύμφωνα με τις συνενώσεις που έχουν γίνει από την εποχή που ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο Καλλικράτης.

Όμως, το κομμάτι το οποίο θα χαράσσει πολιτικές θα παραμείνει στον ίδιο. Μάλιστα, είπε ακόμη ότι η απενεργοποιημένη επί σειρά ετών Διεύθυνση Πολιτισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, όσο αφορά στο κομμάτι του Πολιτισμού, του ανήκει πλέον σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου και θεωρεί ότι πρέπει να σχεδιάσουν στρατηγικές πάνω στο κομμάτι του Πολιτισμού και δράσεις. Ακόμα και στο κομμάτι των Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ένα άνοιγμα του Δήμου προς την κοινωνία.

«Ήδη, με το στελεχιακό δυναμικό του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, θεωρούμε ότι πρέπει να επεκτείνουμε και εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσίασης του Δήμου και των λειτουργιών του και να προβάλουμε και με δικές μας δράσεις και την ιστορία της Ρόδου αλλά και της πόλης γενικότερα και του νησιού».

Όπως εξήγησε, αυτές είναι κάποιες δράσεις οι οποίες δεν υπήρχαν στο παρελθόν και πρέπει να συμπεριληφθούν μόνιμα στις δράσεις που θα κάνουν.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι στον τουρισμό θα πρέπει να υπάρχει μία μεγάλη σύνδεση: Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να συμμετέχει η Ρόδος στις εκθέσεις σε σχέση με τον Πολιτισμό, και να μην έχουμε από πολύ νωρίς καθορίσει τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γεγονότα τα οποία μπαίνουν στο καλεντάρι τελευταία στιγμή είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. «Δεν μπορείς να ζητάς ποιοτικό τουρισμό χωρίς να έχεις ένα επικαιροποιημένο και επίσημο καλεντάρι μόνιμων θεσμών και εκδηλώσεων που να το γνωρίζουν τουλάχιστον από την Άνοιξη», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος. / ροδιακή / rodos tv

BINTEO

Δείτε επίσης

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΗ: «Να τελειώνει εδώ η πλάκα!» (VIDEO)

Κατηγορηματικός, εμφανίσθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης κ. …