«Κραυγή αγωνίας» από το Κυνοκομείο Ρόδου! – Καθημερινά εγκαταλείψεις κ κακοποιήσεις (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 3 Oct 2019 - 9:35 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ασφυκτικές καταστάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου καθώς οι συμπολίτες μας σε όλο το νησί της Ρόδου, επιμένουν να «πετάνε» σαν σκουπίδια τα ζώα συντροφιάς (γατάκια και σκυλάκια) είτε να τα θανατώνουν υπό φρικτούς πόνους, είτε να τα βασανίζουν μέχρι θανάτου.

Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο εθελοντής κ. Γιώργος Κρητικός, είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο να δέχεται κλήσεις για να σώσει εγκαταλελειμμένα ζώα, τα οποία εντοπίζονται είτε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, είτε βρίσκονται πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών.

«Τα περισσότερα περιστατικά, αφορούν σε καθημερινή βάση, εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ιδιοκτήτες, που έχουν αυτά τα ζώα αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν, πετώντας τα μέσα στην μέση του δρόμου (προφανώς για να τα πατήσουν τα διερχόμενα οχήματα), είτε δένοντάς τα σε βαρέλια ή σε δέντρα σε χωράφια, ή ακόμη και μέσα σε κάδους σκουπιδιών (για να τα πάρουν τα απορριμματοφόρα του δήμου). Είναι πράγματι αδιανόητες οι μέθοδοι που επινοούν για να διώξουν τα ζώα».

Η κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου δεν είναι καινούργια. Το μόνο νεώτερο είναι ότι ξένοι επισκέπτες του νησιού μας (και όχι ντόπιοι) με δικά τους χρήματα, έχουν φτιάξει πρόχειρα κλουβιά για να φιλοξενούν τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά σε έναν χώρο που φιλοξενούνται σχεδόν 500 ζώα! 

Οι εθελοντές είναι οι μόνοι που έχουν σηκώσει το βάρος της φροντίδας, της καθαριότητας, της ιατρικής περίθαλψης και της διατροφής των ζώων ενώ η δημοτική αρχή (μέχρι πρότινος) συνέβαλλε με ένα ποσόν σε όλα αυτά.

Αν και η τελική λύση για την μοίρα που περιμένει το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, φαντάζει πλέον πολύ δύσκολη, η ανθρώπινη ευαισθησία και αγάπη για τα άμοιρα ζώα, αντιτίθεται στην ανθρώπινη βαναυσότητα που αντικρίζουν αυτά τα πλάσματα.

«Οι υιοθεσίες είναι μία λύση αλλά δεν είναι πανάκεια. Ενώ δίνουμε ζώα για υιοθεσία, έρχονται συνέχεια άλλα. Οι χώροι του Κυνοκομείου δεν επαρκούν, ούτε οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι οι καλύτερες. Χρειάζονται ιατρική και φαρμακευτική μέριμνα και φυσικά, τροφές», λένε οι εθελοντές.

Να σημειωθεί ότι στα τελευταία τέσσερα χρόνια γίνονταν συστηματικά στειρώσεις σε γατάκια και σκυλάκια, με την αρωγή εθελοντικών ομάδων, ενώ φέτος, οι στειρώσεις θα ξεκινήσουν από τις 28 Οκτωβρίου, για ένα μήνα.
Τα προγράμματα στειρώσεων μόνον σε αδέσποτα ζώα, πραγματοποιούνται συνεχώς και συστηματικά από την οργάνωση ‘Flying Cats’ στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου.

Τα ζώα προς στείρωση τα παίρνουν εθελοντές και ελέγχουν εάν είναι πράγματι, αδέσποτα. Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν και από την οργάνωση “Daps”.

Τα προγράμματα των στειρώσεων πρέπει να συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και αποτελούν ένα δείγμα, ότι οι ευαισθητοποιημένοι και φιλόζωοι συμπολίτες μας, επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν τα αδέσποτα που βρίσκουν για στείρωση, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ρύθμιση των ανεξέλεγκτων γεννήσεων του πληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Αυτές οι ενέργειες ωστόσο, δεν επαρκούν. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες η ανθρώπινη ανευθυνότητα και βαναυσότητα αποδεικνύεται πιο ισχυρή και καθρεφτίζεται στην εικόνα των εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ζώων.

Επιπλέον, το πρόβλημα με τους κυνηγούς δεν λέει να λυθεί. Πολλοί από αυτούς προτιμούν είτε να σκοτώνουν τα σκυλιά, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο κυνήγι ή να παρατάνε τα κουτάβια ή να τα πετάνε στα σκουπίδια σε άθλια κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται εδώ και καιρό ένας καινούργιος, μεγαλύτερος χώρος σε κοντινή περιοχή που θα διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενούνται επείγοντα περιστατικά ζώων σε κίνδυνο.

Οι εθελοντές πάντως, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην νέα δημοτική αρχή Ρόδου ώστε να συνδράμει για να βρεθεί οριστική λύση. / dimokratiki.gr

BINTEO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …