Καμία λύση για τη μεταφορά των προσφύγων – Πάνω από δύο χρόνια στα παλιά σφαγεία! (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 16 Feb 2018 - 9:10 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την πεποίθηση ότι κρίνεται πλέον απολύτως απαραίτητο να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στα παλιά αφαγεία που βρίσκονται στο λιμάνι της Ρόδου, εξέφρασε, ο εθελοντής –γνωστός για την τεράστια συμβολή του στην φιλοξενία σε αυτή την δομή- κ. Ντίνος Μαντικός, ο οποίος έχει συναντηθεί επανειλημμένα με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο αλλά και με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για το θέμα.

«Είχαμε συμφωνήσει με τον δήμαρχο να κλείσουμε την δομή αυτή, στις 31 Αυγούστου. Μία μέρα πριν όμως, αποβιβάστηκαν πάνω από 100 άτομα και γι αυτό δώσαμε μία ακόμη χρονική παράταση. Όπως είναι γνωστό, είμαστε εδώ από τον Αύγουστο του 2015 που ανοίξαμε αυτή την δομή ως χώρο φιλοξενίας. Δυστυχώς, οι ροές δεν έχουν σταματήσει. Η συνέχιση με μοναδική την δική μου παρουσία και του κ. Παντελή Αντωνιάδη ως εθελοντές δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τουλάχιστον όχι εγώ, προσωπικά καθώς δεν μου το επιτρέπει ούτε η ηλικία μου, ούτε η υγεία μου. Γι αυτό και ζήτησα από τον δήμαρχο να συναντηθούμε και να δοθεί επιτέλους μια λύση».

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις δεν αντέχουν πλέον και αφετέρου, έχει απομείνει μόνος του να αναζητά συνεχώς λύσεις και δωρεές από ιδιώτες, για φαγητό, φάρμακα, ρουχισμό κ.λπ. και κρίνεται απαραίτητο να βρεθεί ένα άλλο κτηριακό συγκρότημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων και παράτυπων μεταναστών –πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται και πάνω από 12 μήνες στην Ρόδο!

Ο κ. Μαντικός, ευχαρίστησε ολόκληρη την ροδιακή κοινωνία που ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται συνεχώς στο κάλεσμα εδώ τόσο καιρό για να στηρίξει αυτή την δομή αλλά και την φιλοξενία των προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Υπολογίζεται ότι μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει μόνον από την Ρόδο πάνω από 16.500 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, που έχουν φιλοξενηθεί στην πρόχειρη δομή που λειτουργεί στα παλαιά σφαγεία ενώ καθημερινά σημειώνονται και διάφορα περιστατικά με τσακωμούς, συμπλοκές και άλλα επεισόδια ανάμεσά τους.

Ο κ. Χατζηδιάκος πάντως, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot στην Ρόδο και δηλώνει ότι αναζητά λύση.

ΒΙΝΤΕΟ

 

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …