Breaking News

Ικανοποίηση εκατέρωθεν για την συμφωνία της Νέας Αγοράς (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 20 Apr 2019 - 10:51 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την ικανοποίηση του για την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές εξέφρασε με δηλώσεις του προς την εφημερίδα «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς, κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης.

«Περάσαμε κυριολεκτικά δια… πυρός και σιδήρου με αυτό το ζήτημα. Τους τελευταίους 18 μήνες που είναι στον ‘αέρα’ τα συμβόλαιά μας -έχοντας ήδη λήξει η προθεσμία από τις 31 Δεκεμβρίου 2018- περιμένοντας μια τροπολογία, αναζητώντας μια λύση, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, κάναμε προτάσεις -μέχρι που εισηγηθήκαμε να αναλάβουμε εμείς την κατασκευή ενός μέρους της Νέας Αγοράς.

Για εμάς, έμενε μόνον η νομική οδός με δικαστικό αγώνα τον οποίο είχαμε ξεκινήσει από το τέλος του περασμένου έτους με αγωγές που είχαμε καταθέσει κατά του Δήμου Ρόδου.

Από εκεί και πέρα, με βάση την σχετική απόφαση της συνεδρίασης της 7ης Φεβρουαρίου 2019 το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, επρόκειτο να εκδώσει πρωτόκολλα διοικητής αποβολής εντός εξαμήνου (κοινώς, εξώσεις) σε όλους τους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς.

Αυτό σήμαινε ότι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού θα είχαμε μια σειρά από περιπέτειες, θα συνεχίζαμε τον δικαστικό αγώνα για να κάνουμε αποκοπή ή αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων.

Εκεί οι πιθανότητες ήταν 50 – 50. Εμείς είχαμε τα επιχειρήματά μας, ο Δήμος Ρόδου είχε τα δικά του, αλλά εμείς ήμασταν αντιμέτωποι με την πιθανότητα να βρεθούμε έξω από τα καταστήματά μας, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού –στην καλοκαιρινή σεζόν.

Μετά από όλα αυτά επιλέξαμε να επανεξετάσουμε την πρόταση για τον ιδιώτη επενδυτή. Ακολούθησαν πολλές και διαρκείς οι συναντήσεις που είχε ο νομικός μας σύμβουλος με τους νομικούς συμβούλους του Δήμου Ρόδου μέχρι να καταλήξουμε εκεί που καταλήξαμε.

Τελικά, βρέθηκε η χρυσή τομή με κάποιους συγκεκριμένους όρους. Κάναμε πολλές υποχωρήσεις αλλά οφείλω να ομολογήσω πως και η πλευρά του Δήμου Ρόδου έκανε υποχωρήσεις» όπως είπε.

Ο κ. Κατσιδώνης ανέφερε πάντως, πως η συμφωνία η οποία επετεύχθη και ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, δίνει οφέλη και στις δύο πλευρές.

«Κατ’ αρχήν το προτιμησιακό θα το έχουν οι 60 καταστηματάρχες και γίνεται, πλέον, υποχρέωση του ιδιώτη επενδυτή –όποιος αναδειχθεί. Θα μας κρατήσει με συμβόλαιο υπομίσθωσης στα καταστήματά μας, την στιγμή που θα υπογράψει με τον Δήμο Ρόδου» όπως είπε.

Από εδώ και στο εξής, αναμένεται να βγει στον ‘αέρα’ ο διαγωνισμός και μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος, οι καταστηματάρχες θα πληρώνουν τα ενοίκια στον Δήμο Ρόδου.

«Εάν π.χ. τον Ιούλιο έχει αναδειχθεί τελικός ανάδοχος και κληθεί να υπογράψει την σχετική σύμβαση με την δημοτική αρχή, εμείς θα υπογράψουμε ταυτόχρονα την σύμβαση υπομίσθωσης μαζί του. Αυτό είναι το νέο στοιχείο στην συμφωνία. Για όλο αυτό το διάστημα μέχρι και να εγκατασταθεί ο εργολάβος, εμείς οι 60 καταστηματάρχες θα πληρώνουμε στον Δήμο Ρόδου.

Εφόσον, ωστόσο ξεκινήσουν οι εργασίες στη Νέα Αγορά, εμείς θα βρισκόμαστε στα καταστήματά μας. Φυσικά, γνωρίζουμε όλοι μας, ότι για ένα διάστημα θα χρειαστεί να κλείσουμε τα καταστήματά μας για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Συνεπώς, είτε ο ιδιώτης επιλέξει να φτιάξει τη Νέα Αγορά ανά πτέρυγα, είτε επιλέξει να την φτιάξει ολόκληρη, εμείς το αφήνουμε στην δική του δικαιοδοσία –όποτε και για όσο διάστημα χρειαστεί. Σε αυτό το διάστημα, εμείς δεν θα πληρώνουμε ενοίκια» όπως ανέφερε.

Σημειώνεται πως μέσα στη Νέα Αγορά, παραμένουν 60 επιχειρήσεις με 102 καταστήματα που απασχολούν πάνω από 160 εργαζόμενους.

«Επιτέλους θεωρώ ότι βρέθηκε η λύση. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια καθαρή 5ετία με τις σημερινές τιμές των μισθωμάτων. Κάναμε μεγάλες υποχωρήσεις σε αυτά που θέλαμε αλλά θεωρούμε πως αφήνουμε το ελεύθερο στον οποιονδήποτε επενδυτή, να μπορεί να κλείσει την επιχείρηση χωρίς να αποχωρήσουμε αλλά υπό τον όρο να μην πληρώνουμε ενοίκια., δεν του βάζουμε περιορισμούς στο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να γίνουν τα έργα.

Εμείς θα αποδείξουμε και στον Δήμο Ρόδου και στον επενδυτή πόσο σωστοί είμαστε στις υποχρεώσεις μας» όπως κατέληξε οπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς.

Θυμίζουμε πως με συντριπτική πλειοψηφία –πλην των απόντων δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Μέρα Ροδίων Όραμα» κ. Στράτου Καρίκη αλλά και του διαφωνούντος κ. Στέργου Στάγκα- ψηφίστηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, η «Επανυποβολή εισήγησης για την ενιαία μίσθωση ακινήτου της Νέας Αγοράς».

Το επίμαχο θέμα, ήρθε για τέταρτη φορά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου ύστερα από αλλεπάλληλες διαφωνίες, προσφυγές για την εγκυρότητα της απόφασης του οργάνου αλλά και ατελείωτες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δήμου Ρόδου και των καταστηματαρχών. (dimokratiki)

ΒΙΝΤΕΟ

 

Δείτε επίσης

Εγκαινιάστηκε ΤΕΠ στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου

Το φιλανθρωπικό σωματείο Νοιάζομαι ανέλαβε και έκανε ανακαίνιση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Ανδρέας Παπανδρέου. Ο χώρος αυτός δεν μπήκε …