ΘΛΙΨΗ για την καταστροφή του Ρ/Σ Νότος Fm – Χατζηδιάκος: «Βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία»

Επικαιρότητα, Τοπικά 11 Dec 2018 - 4:36 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Σε βραχυκύκλωμα σε πατάρι από το οποίο διέρχοντο ηλεκτροφόρα καλώδια από τον πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδεται από τους επιτελείς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά, που προκλήθηκε προχθές το απόγευμα και περί ώραν 18.50 στον ραδιοσταθμό Νότος Fm ιδιοκτησίας του κ. Τσαμπίκου Δέμελου στην οδό Γεωργίου Σεφέρη 108.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των ανακριτικών υπαλλήλων της ΠΥΡ το ύψος της ζημιάς που υπέστη η επιχείρηση αποτιμάται στις 295.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν την έχει ασφαλίσει και δεν δύναται να αποζημιωθεί.

Σημειώνεται ότι φθορές έχουν προκληθεί και σε όμορη λογιστική επιχείρηση και σε μια επιχείρηση πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και υπολογιστών.

Τρία οχήματα της ΠΥΡ με 9 άνδρες κατάσβεσαν την πυρκαγιά άμεσα, ενώ παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 01.20 ώρα της επόμενης ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης βρισκόταν εκτός Ρόδου και συγκεκριμένα στην Κω και λίγη ώρα αφού ξέσπασε η πυρκαγιά γύρισε στο νησί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Notos 97.8 fm και ο συστεγαζόμενος Rodos 90.7 fm, έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκλήθηκε την παραμονή της εκκίνησης του καινούριου του προγράμματος, σε ώρα που στους δυο σταθμούς δεν υπήρχε άνθρωπος.

Παρά την καταστροφή, θα απαιτηθούν μόνο λίγες ημέρες ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει ξανά και κανονικά, μέσα από τα στούντιο του Radio 1, οι ιδιοκτήτες του οποίου αμέσως παραχώρησαν τους χώρους του ώστε η συχνότητες 97.8 και 90.7 να μη σιγήσουν.

Ο επικεφαλής της ενημερωτικής ομάδας του ραδιοσταθμού κ. Κ. Σαμιωτάκης ανήρτησε χθες το ακόλουθο σχόλιο στον λογαριασμό του στο facebook:
«Μια Δευτέρα μέσα στη στάχτη και τα αποκαΐδια. Μια Δευτέρα δύσκολη για τον NotosNews 97,8. Μια Δευτέρα που μας βρίσκει όλους αποφασισμένους να κερδίσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα. Να είμαστε δηλαδή σύντομα και πάλι στον αέρα!!!» (Πηγή: dimokratiki.gr)

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ: Βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία η καταστροφή του Νότος FM

 

Με λύπη πληροφορήθηκα την ολοσχερή καταστροφή του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΝΟΤΟΣ. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή στην κοινωνία της Ρόδου. Κάθε πλήγμα σε Μέσο Ενημέρωσης  αποτελεί πλήγμα στην Δημοκρατία, στον πλουραλισμό, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών , την δυνατότητα προβολής των προβλημάτων της περιοχής και της ανοικτής  κριτικής. Πρόκειται για απαραίτητα στοιχεία  σε οποιαδήποτε δημοκρατική, ανοικτή κοινωνία.

Εκφράζω στους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους του Σταθμού την θλίψη και την συμπαράστασή μου. Ελπίζω , με γρήγορους ρυθμούς να αποκατασταθεί η λειτουργία του Σταθμού και να εκπέμψει και πάλι .Θα είμαστε στο πλάι κάθε προσπάθειας για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

Δείτε επίσης

Διαβεβαιώσεις Καρίκη για το προσφυγικό και μεταναστευτικό στην Ρόδο

Ο Δήμος Ρόδου και η παρούσα δημοτική αρχή θα συνεχίσει την σοβαρή και ουσιαστική στάση …