Breaking News

ΘΕΡΜΑΙ: Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών (φωτος)

Ελλάδα, Επικαιρότητα 9 Jan 2019 - 2:57 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται εντός του κοινόχρηστου χώρου στο πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο πάρκο. 

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή Ρόδου, βρίσκεται εν αναμονή της παραλαβής της μελέτης για τη μετατροπή του πάρκου σε πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το θέμα έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιώργος Κακούλης, μετά και την παραχώρηση που έγινε πέρσι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Όπως έχει επαναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, το πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις σχολείων, συλλόγων και άλλων κοινωνικών ομάδων ή ακόμη και πολιτικούς γάμους. Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσει μέσα ένα αναψυκτήριο –πάντα στο πλαίσιο των ορίων που προβλέπει ο νόμος και η άδειες των κοινόχρηστων χώρων.

«Από τη στιγμή που το πάρκο του Θέρμαι παραχωρήθηκε στη ΔΕΡΜ Α.Ε. με την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στο χώρο αυτό, ο οποίος πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες. Αρχίσαμε λοιπόν τον καθαρισμό και την αποξήλωση από τον περασμένο Οκτώβριο, όλων των μη νόμιμων κατασκευών έχοντας λάβει πρώτα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Εκδώσαμε δε μία άδεια μικρής κλίμακας για να είμαστε απόλυτα νόμιμοι.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του καθαρισμού και της καθαίρεσης, έχουμε αναθέσει σε μελετητή τη σύνταξη μελέτης ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε πάρκο όπως προβλέπει το σχέδιο πόλεως και με τις νόμιμες κατασκευές να το χρησιμοποιούμε ως ανοιχτό πολυχώρο κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων», εξήγησε ο κ. Κακούλης.

Ο κ. Χατζηδιάκος πάντως, επιμένει πως η πόλη της Ρόδου έχει ανάγκη από ένα πολυχώρο εκδηλώσεων και το πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ είναι κατάλληλο για να καλύψει αυτό το κενό ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει ο χώρος αυτός, ανταγωνιστικά απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο της δημοτικής αρχής, είναι, το πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ θα λειτουργεί ως πολυχώρος για διάφορες εκδηλώσεις, συμπληρωματικά στη Ροδιακή Έπαυλη και στον κήπο της, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο κέντρο της πόλης σε τέτοιους πανέμορφους χώρους που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Παράλληλα, ο κήπος του «Ήχος και Φως» που θα λειτουργεί από την έναρξη της επόμενης σεζόν ανακαινισμένος, θα αποτελεί ένα ακόμη ζωντανό κύτταρο στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα μπορούν να χαίρονται όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού.

Να σημειωθεί πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη νομικές εκκρεμότητες στο θέμα προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οφειλές του π΄ρωην ενοικιαστή προς τον Δήμο Ρόδου.

Π.Ντ. / theviewer

Δείτε επίσης

ΑΔΩΝΙΣ: Δεν θα γίνει δεύτερο lockdown – Θα προχωρήσει το Γκολφ και η μαρίνα

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις μίλησε στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο υπουργός …