Θα επαναπροσληφθούν οι 67 εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΡ

Επικαιρότητα, Κοινωνία, Τοπικά 14 Oct 2017 - 5:21 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 θα συνεδριάσει το διοικητιό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ στα γραφεία της, με αποκλειστικό αντικείμενο την επαναπρόσληψη των 67 ατόμων, τα οποία δικαιώθηκαν δικαστικώς και πρέπει να επιστρέψουν στην επιχείρηση.

Όπως δήλωσε χτες στην «δημοκτρατική» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης: «Μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου 4443, έχει προχωρήσει η διαδικασία με την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στην ΔΕΥΑΡ. Τους είχα ενημερώσει ότι θα εξαντλήσουμε το χρονικό περιθώριο που δίνει νόμος για την κατάθεση των αιτήσεων και αμέσως μετά θα έρθει το θέμα προς συζήτηση στο δ.σ. προκειμένου να αποφασίσουμε σχετικά με την επαναπρόσληψη τους. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τα άτομα αυτά είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ καθώς η επιχείρηση είναι υποστελεχωμένη. Έχει δηλαδή 203 άτομα εργαζόμενους ενώ ο κανονισμός προβλέπει περίπου 350 υπαλλήλους (τεχνικοί, και διαφόρων ειδικοτήτων). Με το που ανέλαβα, το έφερα στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, όπου ζητούσα να προχωρήσουμε σε προσλήψεις και μέσω ΑΣΕΠ για 100 ακόμη άτομα μόνιμο προσωπικό (αορίστου χρόνου). Όπως ενημέρωσα και τους 67 εργαζόμενους που θα επαναπροσληφθούν, θα γυρίσουν πίσω στην ΔΕΥΑΡ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν στις ίδιες θέσεις όπου εργάζονταν. Θα τοποθετηθούν εκεί όπου η επιχείρηση έχει ανάγκες. Κι αυτό γιατί υπάρχει στόχος και συνολικό σχέδιο για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί καλύτερα η ΔΕΥΑΡ –πρωτίστως προς όφελος του πολίτη. Γι αυτό και κάποιοι θα μετακινηθούν αναλόγως πού χρειάζεται να στελεχωθούν οι υπηρεσίες».

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έχει λήξη από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και μετά την συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλάκη, με την επαναπρόσληψη των 67 αυτών ατόμων, σχεδιάζεται να γίνει ένα μόνιμο συνεργείο στην περιοχή του Αρχαγγέλου όπου σημειώνονται καθημερινά δεκάδες βλάβες στο δίκτυο και χρειάζεται υποστήριξη.

«Οι βλάβες στην περιοχή του Αρχαγγέλου είναι πολύ σοβαρές και χριεαζόμαστε υποστήριξη σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, κοστίζουν ήδη πολύ ακριβά και προσανατολιζόμαστε να κάνουμε κάποια έργα ενίσχυσης μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Δυστυχώς, η κατάσταση του δικτύου είναι πολύ σοβαρή και ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες με συνεργεία της ΔΕΥΑΡ αλλά και με ιδιώτες, που τρέχουν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που ανέρχονται σε πάνω από 20 την ημέρα…» όπως ανέφερε.

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …