Ευρεία σύσκεψη φορέων για ΦΠΑ, τέλος διανυκτέρευσης κ φόρους στα ποτά

Επικαιρότητα, Τοπικά, Τουρισμός 18 Oct 2017 - 6:38 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ζήτησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Με τρία σοβαρά θέματα στην ατζέντα, τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, τον φόρο διαμονής και τον φόρο αλκοόλης, θέματα που επηρεάζουν το μέλλον της τοπικής μας οικονομίας, την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Πάππου ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς «οι προσπάθειες που όλοι μαζί καταβάλαμε, είχαν ως αποτέλεσμα να εξαιρεθούν τα νησιά μας (πλην της Ρόδου και της Καρπάθου) από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που είναι φανερό ότι θα ακύρωνε τις όποιες προσπάθειες στήριξης τοπικής μας οικονομίας και των πολύπαθων επιχειρήσεων των νησιών μας.

Ωστόσο μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης κρίσης, ο χρόνος τελειώνει και το τι θα ισχύσει το 2018 σε ό,τι αφορά του συντελεστές ΦΠΑ, δημιουργεί κλίμα ανησυχίας για το σύνολο της κοινωνίας και των κατοίκων μας , ακυρώνει τις προσπάθειες προγραμματισμού των επιχειρήσεων για τη νέα χρονιά.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ο νέος φόρος διαμονής με εφαρμογή σε όλα τα τουριστικά καταλύματα αλλά και η επικείμενη ακύρωση της έκπτωσης του 50% που ισχύει για τον φόρο στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα και η μη ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το Κρασί. Χρειαζόμαστε συντονισμό και συλλογικές προσπάθειες, κοινή δράση για να αποτρέψουμε τέτοιες αποφάσεις, των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για το σύνολο της οικονομίας μας, της κοινωνίας και των κατοίκων μας».

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, προσκλήθηκαν και θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κος Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, κος Νίκος Τσούλλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κος Νίκος Μπόνης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, κος Γιάννης Κλούβας.

Δείτε επίσης

Ευ. Κουτζαμάνη για δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες

Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή …